Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
BIJEG NA BLISKI ISTOK

HRVATSKA KOLONIJA U SAUDIJSKOJ ARABIJI Zoran Mamić Dinamu 'ukrao' i zgodnu glasnogovornicu?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. srpanj 2016. 18:42

Prije otprilike dva tjedna u Sportskim novostima mogli ste pročitati reportažu s priprema Al Nassra, kluba iz Saudijske Arabije, koji je tijekom ljeta preuzeo bivši trener Dinama Zoran Mamić. Momci se pripremaju u Svetom Martinu na Muri, a sutra su trebali završiti s treninzima i vratiti se u svoju državu, gdje za desetak dana starta prvenstvo. Međutim, toliko im se dopalo u Međimurju da su odlučili ostati još dva dana te su povratak prolongirali za nedjelju.

A tog dana će u zrakoplovu koji će krenuti za Saudijsku Arabiju biti i PR stručnjak Dinama Vedran Attias! Zoran Mamić odlučio ga je pridružiti svom stručnom stožeru kao analitičara. U subotu će tako kolega, koji je pet i pol godina bio na usluzi novinarima koji su pratili Dinamo, okrenuti novu životnu stranicu i posvetiti se sasvim drugom poslu koji nema veze s medijima, PR-om, novinarima... Pozorno će pratiti treninge i utakmice te će se baviti analizom svega učinjenog. Kazao nam je da ga je taj posao oduvijek zanimao te da se veseli novom izazovu.

Tako je eto, Zoran Mamić upotpunio svoj stručni stožer s još jednim Hrvatom. Do sada je u saudijskom klubu s mlađim Mamićem bilo pet Hrvata, Attias je šesti. Pomoćnik Mamića je Damir Krznar, kao kondicijski trener radi Ivan Štefanić, trener vratara je Miralem Ibrahimović, a stručnjak za taktiku Dean Klafurić. Osim toga, Zoran je u Al Nassr doveo Ivana Tomečaka, bivšeg igrača Lokomotive, Dinama, Rijeke i Dnipra, želio je i Marina Tomasova te dvojicu igrača Dinama. Ovi potonji nisu se odlučili za odlazak u Saudijsku Arabiju.

Velika Gorica, 250116.
Zracna luka Zagreb.
Odlazak nogometasa GNK Dinamo u La Mangu ( Spanjolska)  gdje ce do 6. veljace biti na pripremama za nastavak sezone.
Na fotografiji: Sandra Spicic, Vedran Attias.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Zoran Mamić primjer je kako je čovjek koji je dobio unosan angažman mislio i na druge, a ne samo na sebe. U Al Nassr je poveo praktički cijeli bivši stožer Dinama, a također, želio je momčad pojačati isključivo hrvatskim igračima. Dobar primjer za druge hrvatske trenere koji će danas-sutra krenuti njegovim stopama u inozemstvo.
Mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju za nekoliko mjeseci ima i glasnogovornica zagrebačkog kluba Sandra Špičić...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:10