Foto: Vlado Kos / CROPIX
ZLOČIN I KAZNA

HRVATSKI NOGOMETAŠ PROŽIVLJAVA PRAVU DRAMU UOČI BOŽIĆA Mora platiti 5000, a neki dan je dobio plaću za listopad u iznosu od 7500 kuna?!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 16. prosinac 2016. 20:19

Tomislav Čuljak (Cibalia) zbog isključenja na utakmici Cibalia - Hajduk kažnjen je s četiri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 5000 kuna, objavio je u srijedu disciplinski sudac HNS-a, Saša Pavličić-Bekić.

S obzirom na viđene scene, problema nema. Čuljak je kaznu itekako zaslužio. No kada se uzme širi kut, problemi nadiru sa svih strana. Činjenica jest, naime, da postoji Pravilnik po kojem se Pavličić-Bekić vodi, no isto tako taj je Pravilnik prilično rastezljiv, što se već vidjelo na raznim primjerima ove sezone. Upravo u toj rastezljivosti, eto, Pavličić-Bekić zanemario je činjenicu da je Čuljak nekidan dobio plaću za - listopad, i to u neto iznosu od točno 7500 kuna.

Koja će ponajviše otići na nagomilana potraživanja države, s obzirom na to da je kao nogometaš primoran sam sebi plaćati doprinose. Ne znamo je li HNS, kao i MUP, umanjuje kaznu za par desetaka posto ako platite istu na licu mjesta, ili eventualno omogućuje plaćanje na rate, no krovni bi Savez takve stvari morao ozbiljno razmotriti.

Jer će inače Pavličić-Bekić kao odvjetnik ujedno morati biti i ovršitelj, s obzirom na to da više od pola lige ne dobiva redovite plaće, ili ih dobije taman da pokrije disciplinski dug. Dugoročno, HNS bi unutar HNL-a mogao imati više ovršenika od HRT-a...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 06:33