Nikola Vilic / CROPIX
NOVI TRENER HAJDUKA

Igor Tudor predstavljen na Poljudu: 'Težit ću tome da igramo kao Bayern i Borussia'

Potvrđeno je da su Tudoru prvi suradnici Hari Vukas, zatim Jurica Vučko, pa kondicijski stručnjak prof. Boris Peyrek, a vratare prve momčadi opet će trenirati Tonći Gabrić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2013. 14:24

Kao što je bilo i najavljeno, proslavljeni bivši hrvatski reprezentativac, Igor Tudor, službeno predstavljen se na Poljudu kao novi trener Hajduka.

Prvi cilj je jasan: da Hajduku ne izmakne Europa, a osvojit kup je kao šlag na tortu!

U tom svjetlu je protekla pristupna pressica Igora Tudora, novog trener Hajduka koji se predstavio na Poljudu u svom novom ruhu. Dojučerašnji trener kadeta, ali i član stožera reprezentacije od jučer je novi kormilar prve momčadi "bijelih" nakon što je smijenjen Mišo Krstičević.

- Ovo je velika stvar na početku moje trenerske karijere. Hvala upravi na povjerenju - počeo je Tudor te je najavio cilje.

- Zadatak svakog trenera je napraviti rezultat i izvući maksimum iz momčadi kojom raspolažeš. Trener Hajduka je uvijek u nezgodnoj i teškoj situaciji, a jedan od zadataka će mi biti stvaranje vrijednosti jer u omladinskoj školi ima sjajnih potencijala. Budućnost hajduka je usmjerena prema tome - izjavio je Tudor.

Tudor dolazi na ovu poziciju s velikim ambicijama, ali i vrlo korektnom izjavom kako je njegov prethodnik Mišo Krstičević radio vrlo dobar posao:

- Doživio sam veliku čast, ispunjenje mojih velikih želja, da budem trenera Hajduka, kluba kojeg volim u gradu gdje sam rođen. To je velika čast i obaveza, prilazim joj s velikom odgovornošću. Siguran sam da sam dobio u naslijeđe momčad dobro fizički pripremljenu, u to nema sumnje, a neke nedostatke u igri pokušat ćemo nadograditi, evo već od prvog treninga.

- Težit ću modernom nogometu gdje će se igrati tako da svih deset igrača sudjeluje u napadu i obrani, a primjer toga su Borussia Dortmund i Bayern. Nemam puno vremena, ali odmah danas krećem s radom. Na tome ću raditi svaku minutu treninga - rekao je Tudor te je dodao kako želi prenijeti svoju viziju na momčad, a dodao je i kako se čuje e Eduardom Rejom.

- Ogromno sam iskustvo dobio od njega, sigurno ću ga zvati, a nastojat ću se čuti i s Mišom Krstičevićem - dodao je Tudor.

Do kad traje ugovor?

- S Igorom nismo još potpisali ugovor – objasnio je predsjednik uprave "bijelih" Marin Brbić. - Nije se razgovaralo o detaljima, nismo imali vremena, prihvatio je Tudor našu ideju i viziju doslovce odmah, bez razmišljanja. Nadam se da ćemo dogovoriti suradnju na duže, najmanje na jednu godinu – rekao je Brbić.

Potvrđeno je da su Tudoru prvi suradnici Hari Vukas, zatim povratnik u Poljud Jurica Vučko, pa kondicijski stručnjak prof. Boris Peyrek, a vratare prve momčadi opet će trenirati Tonći Gabrić.

Hajdukove kadete umjesto Tudora već u revanš utakmici kupa protiv Segeste vodit će trener Robert Jarni. A što će biti s kadetima u finišu sezone, to ćemo tek vidjeti, njima se kao i prvoj momčadi smiješi nastup u finalu kupa...

Linker
20. travanj 2024 04:47