CROPIX
JEDNA JE DILEMA - OSTAVKA ILI OTKAZ

IGRAČI PORUČILI PETEVU - VIŠE NISMO UZ TEBE! Ovo što se dogodilo u Koprivnici je nešto neviđeno, i Zdravko Mamić je okrenuo palac dolje!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. travanj 2017. 10:03

Čuda su uvijek moguća, ali u ovom slučaju - nisu. Klupski čelnici u njega su izgubili povjerenje i za očekivati je da dobije ono što zapravo nakon svega i treba dobiti - otkaz.

Zapravo, od njega bi bilo najpoštenije da podnese ostavku. Jer imao je Bratko sve, klub mu je omogućio najbolje uvjete, stao je uz njega i u ponedjeljak navečer kad mu Izvršni odbor na nagovor savjetnika Zdravka Mamića nije uručio otkaz. Držali su ga u Maksimiru iznad vode do posljednjeg trenutka. Međutim, vidljivo je ono što je najgore za trenera - momčad ga je prestala slijediti. Petev i momčad više ne funkcioniraju i to je njegov kraj. Zamislite, Dinamo se bori za naslov prvaka, a u prvom poluvremenu momčad ne napravi ni jedan prekršaj! Neviđeno, ali i poruka momčadi treneru: više nismo uz tebe!

Nakon jučerašnje utakmice čuli smo se s direktorom Tomislavom Svetinom koji je kazao:

- Ne možemo o Petevu odlučivati sad u automobilu kojim se vraćamo iz Koprivnice. Sjest ćemo s njim, ali i s igračima. Naravno, da smo jako nezadovoljni, nema nikakvog napretka u igri, doživjeli smo još jedan poraz. To je to, analizirat ćemo sve i donijeti odluku - kazao je Svetina.

Bratko je bivši

Savjetnik Zdravko Mamić nije bio u Koprivnici, ali preko nekih izvora saznali smo da je i on okrenuo palac prema dolje za Peteva.

Koliko god ga je branio na Izvršnom odboru, nakon poraza i loše igre u gradu Vegete, više ga nije mogao braniti. Bratko je očito završio svoju misiju u Dinamu, a Modri su prepustili naslov prvaka, nakon što su titule osvajali jedanaest godina uzastopce.

Jučer navečer javio nam se i predsjednik Dinama Mirko Barišić.

"Zapravo, nismo tako šokirani, znali smo i vidjeli kakva je situacija prije utakmice, ali smo mislili da će se momčad podići. Nije, jasno je da 'vojska' ne sluša trenera. Danas ćemo vidjeti što će se događati, neću ništa prejudicirati, ali vidljivo jest da ovo ne štima", kazao je Barišić.

Petev se skroz pogubio, vidjelo se to i jučer u Koprivnici. Početkom drugog dijela mijenjao je igrače, i to vrlo brzo, pa je do kraja morao igrati ozlijeđeni Matel. Potpuno je promijenio momčad u odnosu na ogled s Hajdukom, pa opet nije pogodio...

Totalno je zakazao i mogao bi već danas svojim automobilom krenuti prema Sofiji. Njegova etapa u Dinamu je završena... Vrlo brzo, kako smo i najavili.

Bratko je trajao kratko, sad se jedino čeka način na koji će napustiti klub. Hoće li to biti otkaz, njegova ostavka ili sporazumni raskid. Nema više šampionskog Dinama...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 18:07