Nikola Vilic / CROPIX
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

IVAN KOS ŽELI OSTATI, ALI PRITISAK TORCIDE SVE JE GLASNIJI Predsjedniku Hajduka sudbinu bi mogao odrediti klub iz njegova rodnog grada

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 21. studeni 2017. 22:47

Hajduk se iz Pule vratio kući s punom torbom bodova. I ne samo to, nego su “bijeli” uskočili na drugo mjesto koje - kada bi to bio definitivni plasman - sljedeće ljeto donosi kvalifikacije za Ligu prvaka. Ajde, barem to...

No, i to drugo mjesto zasad je slaba utjeha za navijače Hajduka koji istinski pate na račun dugotrajne odsutnosti u borbi za prvaka. I na ovoj utakmici, kao i na prethodnima, pokazalo se da prvotimci Hajduka nemaju snage, daha, jer su se poslije sigurnog vodstva od 3-0 u prvom poluvremenu, u nastavku vratili na problematično stanje s posljednjih utakmica. A to je posustajanje kao posljedica fizičke nemoći ili tanke psihe.

Pula, 191117. 
Utakmica 1.HNL izmedju NK Istra 1961 i  HNK Hajduk Split odigrana na gradskom stadionu Aldo Drosina. 
Na fotografiji: utakmica.
Foto: Srecko Niketic / Hanza Media
Srecko Niketic / Hanza Media / CROPIX
Istra - Hajduk

Željko Kopić, trener Hajduka, poslije utakmice je priznao:

- Potrošili smo se u prvom poluvremenu, sve smo energetski uložili u prvi dio igre.

Igrači Hajduka dominirali su u prvom dijelu i diktirali tempo, ali u odnosu na igru nije se bogzna što vidjelo. Tri gola u prvih 47 minuta? Sjajno, za povratak sigurnosti igrača. Dovoljno je ipak notirati da je splitska momčad postigla sva tri gola poslije prekida.

Navijači Hajduka i dalje izvode svoje performanse, skandiraju i pjevaju da je milina, ali isto tako na račun igrača upućuju uvredljive riječi čak i kad je pobjeda sigurna. Najteže je ipak predsjedniku Ivanu Kosu koji je pod pritiskom navijača, odnosno zahtjeva da odstupi. Prema svemu je stanje neugodno jer Kos ne misli na povratak u Osijek (sljedeći tjedan ipak će putovati na Kup-utakmicu), volio bi se on zadržati što dulje u fotelji.

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Predsjednik “bijelih” se, zajedno sa svojim ljudima, vadi na proceduru, ali čini se da čvrsta jezgra Torcide ne odustaje od njegova progona. Sad su na djelu pokušaji PR majstora da utišaju zahtjeve za Kosovim “impeachmentom”, to jest njegovim obaranjem. Kos i njegovi sad igraju na kartu vremena, to jest nadaju se, moguće i vjeruju, da će u nastavku prvenstva zaredati bolji rezultati. Za ostanak Kosa i Marija Branca u sedlu pogotovo bi važno bilo da se Hajduk plasira u polufinale Kupa.

Tako ispada da se u dvije predstojeće utakmice rješava pitanje ostanka osječkog klana na Poljudu, i to baš u oba slučaja protiv Osijeka. Najprije u prvenstvu, onda za Kup. To je prava igra slučaja da predsjedniku Hajduka sudbinu određuje klub iz njegova rodnog grada.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:54