CROPIX
TRI PROLJETNA CILJA

IZNENADNI PRIJEPORI U AMBICIOZNOM HNL PROVLIGAŠU Gloverovi ljudi 'podsjetili' trenera na jedan problem: 'Možda sam malo prenaglio...'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. travanj 2017. 12:58

Nezgodno je i neugodno izgubiti utakmicu u posljednjim sekundama. Ogroman je užitak pobijediti, i to još u gostima, golom u posljednjim sekundama. Nogomet je takav, sve vrste doživljaja i emocija samo se izmjenjuju, sve ostalo je podložno dvojbenosti.

Nakon što je Istra 1961 u Splitu slavila tri boda, priča o petom mjestu, najboljem plasmanu u povijesti, nametnula se kao glavni cilj. Što je već par kola kasnije pričom i ciljem ostala, ali je porazom u Zagrebu ipak resetirana. Pridonijelo je tomu, ili obrnuto, iznenadni prijepor na liniji vlasnika kluba i trenera Marija Tota.

O tome je u kratkim crtama u petak Tot pričao na presici, dajući tek naslutiti okvire epizode neslaganja s vodstvom kluba...

Pula, 070117.
Na stadionu Aldo Drosina odrzana je press konferencija na kojoj su se novi trener Marijo Tot sa pomocnim trenerom Darkom Raicem Sudarom , te tehnickim direktorom Igorom Zikovicem predstavili novinarima. Na fotografiji: Marijo Tot.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

- S vlasnicima sam imao različito promišljanje kako bismo trebali funkcionirati do kraja sezone, odnosno u kontekstu idućeg prvenstva. Možda sam malo prenaglio u svojim zaključcima i požurio istaknuti svoje neslaganje s nečim što su vlasnici istaknuli kao strategiju kluba u idućih šest utakmica. To je, naravno, njihovo legitimno pravo jer su naposljetku oni vlasnici, a svi mi ostali smo uposlenici kluba. Kad sam malo trezvenije promislio i kasnije opet obavio poduži razgovor s trojicom suvlasnika Istre, podsjetili su me kakvi su bili naši dogovori po dolasku te kako je klupska ideja upravo na tom tragu. Dakle, vodstvo je zimus istaknulo tri proljetna cilja, a to je miran ostanak u ligi, napredovanje u igri i provjera kadra, napose mlađih igrača u kontekstu iduće sezone i selekcije.

Pula, 280416.
Konferencija za novinare na kojoj se obratio izvrsni direktor NK Istre 1961 gospodin Michael Remo Glover. 
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

U igri za peto mjesto

Prva dva cilja su ostvarena. Istra ima stabilan plasman, napredovala je u igri i jedino je izostalo jače uključenje mlađih igrača.

- Kad smo igrama i bodovima sebe doveli u poziciju borbe za peto mjesto, nekako sam fokusirao taj cilj kako bi svi zajedno bili maksimalno našpanani kroz proljeće. No, slažem se s time da je nužno za klub da se stekne uvid u potencijale onih koji su manje igrali, odnosno mlađih igrača, a sve kako bismo svi zajedno imali vrlo bistru sliku mogućnosti svakog igrača. Temeljem toga ćemo i donositi odluke za kadar iduće sezone.

Znači, više će u posljednjih šest kola igrati oni koji su do sada imali marginalni prostor? Slaven Belupo je, eto, pobijedio Dinamo golom juniora i otišao na petu poziciju?

- Mladi igrači će svakako dobiti više i konkretnije prilike do kraja, ali smo se složili da nećemo to raditi stihijski i sada pretumbati momčad. To ne bi bilo dobro ni za mlađe igrače da se pokažu u pravom svjetlu. Uostalom, mi smo i dalje u igri za peto mjesto, a bit će i više prostora za sve da se pokažu - zaključio je Marijo Tot.

Pula, 220417.
Nogomet.
Utakmica MAXtv Prve lige, 29. kolo.
Utakmica izmedju NK Istra1961 i NK Rijeka.
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
Foto: Srecko Niketic / CROPIX

----------------------------------------------------------------

Vizije daljnje suradnje nam se definitivno poklapaju

Michael Glover najavio je značajniju reorganizaciju u klubu nakon prvenstva. Pitanje licence je, kako čujemo, razriješeno plaćanjem spornih obveza. Glede jačanja momčadi i kakvoće iduće sezone, imate li zajedničku viziju s vlasnicima?

- Po onome što smo razgovarali i u ovom trenutku prijepora raščistili, što mi je drago, vizije daljnje suradnje nam se poklapaju. Ostvare li se, bit će to temelj iskoraka Istre, a za što smo svi zainteresirani. No, idemo korak po korak. Eto, i ovo nestrpljenje s moje strane u četvrtak samo potvrđuje da je žurba jako loš saveznik bilo kakve strategije i nogometnog promišljanja. No, tko prizna pola mu se prašta, zar ne…

Pula, 280416.
Konferencija za novinare na kojoj se obratio izvrsni direktor NK Istre 1961 gospodin Michael Remo Glover. Na fotografiji: Danijel Sponza glasnogovornik, Michael Remo Glove, i Darko Podnar suradnik u klubu.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Imat ćemo sliku kakav profil igračkih pojačanja trebamo

Istrin trener Marijo Tot razgovarao je s čelnicima pulskoga prvoligaša i o idućoj sezoni...

- U načelnoj postavci stvari jesmo, te smo na istoj valnoj dužini - rekao je Tot.

- Dobio sam podršku vlasnika da odradimo finiš prvenstva što bolje možemo te da bez tereta provjerimo i kadar igrača. Nakon toga ćemo jasnije definirati s kojim ćemo snagama naprijed od aktualnih igrača. Imat ćemo i bistru sliku kakav profil pojačanja trebamo. O tome ćemo konkretno ipak za koji tjedan upravo temeljem ovih procesa selekcioniranja koje trenutačno obavljamo - podvukao je na koncu trener Istrinih nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 21:32