Hanza Media, sn ilustracija
'ODLUČII SMO SE ZA KONTINUITET'

IZVANREDNA PRESICA U MAKSIMIRU Dinamo izgleda loše, ali Petev ostaje trener, dobit će pojačanja, i jedan jedini uvjet!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2017. 10:05

Turbulentno je posljednjih dana u Dinamu. Iako je većina mislila kako je trener Ivajlo Petev bivši, pogotovo nakon dva posljednja poraza u prvenstvu od Hajduka (2:0) i Slaven Belupa u Koprivnici (2:1), u Maksimirskoj 128 su mu ipak odlučili pružiti priliku do kraja prvenstva. Dinamov sportski direktor Romeo Jozak kazao je kako Bugarin ima apsolutnu podršku izvršnog odbora, ali je također istaknuo kakvi su ciljevi postavljeni do kraja sezone.

- Odlučili smo se za kontinuitet. Nismo zadovoljni izgledom momčadi i ne treba to biti na derbijima kao prije deset godina kada je bilo 70 prekršaja na utakmici, ali ne može ih biti niti pet. Nemoguće da nema agresije, da protiv Hajduka i Slavena nama niti jednog faula. Petev je dobio naputak, nema nikakav imperativ rezultata nego se mora vidjeti napredak u igri i kvaliteti, uvjeti ne postoje, momčad mora bolje izgledati i to je jedini uvjet.

Zagreb, 310317.
GNK Dinamo.
Iznvanredna press konferencija GNK Dinamo. Gosti konferencije su sportski direktor Romeo Jozak i Hilal Soudani.
Na fotografiji: Romeo Jozak.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Špekuliralo se i o eventualnom imenovanju Romea Jozaka za trenera Dinama.

- Naravno da po opisu mog posla mora u nekom trenutku interesirati klupa Dinama. Ali ne zato što ja to želim, nego moram pokazati da sam u kriznim situacijama spreman preuzeti odgovornost. Ne želimo revolveraški donositi odluke, dali smo Petevu povjerenje i idemo na kontinuitet što je najbolje riješenje.

Jozak je prije nekoliko dana bio u posjetu Argentini, a kada su moguća u pitanju, ističe kako ima nekoliko imena u planu i da su o tome vođeni razgovori i s trenerom Petevom.

- Da, bio sam tamo i bio gost predsjednika nogometnog saveza Argentine, tamo ima 30 momčadi u ligi, igra 29. protiv 17. i ima 50 tisuća ljudi. Uspostavili smo ozbiljne kontakte, ima nekih imena, ali vidjet ćemo. Petev je tražio malo prokrvljavanje sustava, to ćemo pokušati napraviti na ljeto, ali o tom potom.

Koprivnica, 25047.
Gradski stadion Koprivnica.
Utakmica 30. kola MAXtv Prve hrvatske nogometne lige,
NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Ivaylo Petev.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Rijeka i dalje ne treba graditi tribinu?

- Ja sam rođen u Rijeci i tamo imam puno prijatelja i da nisam dinamovac vjerojatno bi navijao za Rijeku! To je bila jedna sportska psihološka provokacija koja nije bila planska. Rekao mi je jedan prijatelj iz Rijeke, da sam ja na tvom mjestu i ja bi vas isto pokušao isprovocirati. Vjerujte, bit ću prvi koji će im čestitati na naslovu i ako uđu u Ligu prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:47