Hanzamedia
'NEĆE ODUŠEVITI NA PRESICAMA, ALI..

VIJEST DANA STIŽE S POLJUDA Španjolac postao trener Hajduka, izrecitirao pola momčadi i odmah hrabro poručio: 'Došao sam u najbolji klub u Hrvatskoj!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. prosinac 2016. 11:03

Španjolski 48-godišnji nogometni stručnjak Joan Carrillo imenovan je novim trenerom prve momčadi Hajduka, objavio je splitski klub u ponedjeljak na izvanrednoj konferenciji za novinare na Poljudu.

Kao što je i najavljeno, pred sedmom silom u Bijelom salonu pojavili su se predsjednik Hajduka Ivan Kos s novim trenerom, Španjolcem Joanom Carrillom (48) koji je predstavljen javnosti.

Debi na klupi Bijelih imat će već u subotu u Vinkovcima protiv Cibalije.

"Prošli tjedan je za nas bio turbulentan, stresan, neuspješan. Zahvalili smo se na suradnji gospodinu Pušniku. Hvala mu na suradnji, profesionalnošću. Hvala mu i želim mu puno sreće u daljnjem radu. Danas okrećemo novu stranicu. Krećemo u nove pobjede s novim trenerom", rekao je na početku predsjednik Kos, a situaciju je objasnio sportski direktor Mario Branco.

"Nismo htjeli raditi ocjene i promjene prije zimske stanke, ali eliminacijom iz kupa morali smo promijeniti planove. Joan je bio naša prva opcija. Čim smo ga kontaktirali rekao je da će bez zadrške odmah preuzeti momčadi. Mislili smo da preuzme momčad u zimu, ali rekao je da će stići odmah. Spreman je odmah preuzeti posao. U počecima trenerske karijere radio je u Espanyolu, klubu koji je poznat po svojoj akademiji i trenerima koje izbacuje. Tip je trenera kakvog smo trebali. Dobrodošao u Hajduk!", poručio je Branco i zaključio:

"Radio je u sličnoj ligi, u Mađarskoj, gdje je osvojio titulu prvaka, igrao i finale kupa. Neće nas impresionirati na presicama ili znanjem jezika, ali osvojit će vas igrom".

---------------------------------------------------------------

PITANJA I ODGOVORI S PREDSTAVLJANJA

Koji su sada ciljevi Hajduka u ovoj sezoni i koliko će nova tri trenera, glavni i pomoćnici, dodatno koštati klub?

"Dok smo pregovarali pitao sam Carrilla što misli što može postići. Rekao je da je ovdje došao pobjeđivati. To nam je bio jedan od razloga zašto smo ga izabrali. Naravno da se odmah ne možemo obvezati na titulu, ali njegov stil je pobjednički. Naravno da ne može odmah ići na titulu. Što se tiče budžeta za trenere on je i dalje jednak kao i do sada", odgovorio je Kos.

Što treba popraviti u igri Hajduka?

"Moramo unaprijediti stvari, ali ne razmišljam o prošlosti. Igrači moraju shvatiti moje ideje, volim mlade momčadi. Sa sličnom sam radio i u Espanyolu, s mladom i kvalitetnom momčadi. Samo nam treba vremena da ispunimo sve ciljeve", odgovorio je Carrilllo.

Hoće li biti pojačanja u zimskom prijelaznom roku?

"Pričali smo o momčadi. Svjestan je Carrillo kadra kojeg imamo, što trebamo, ali prvo smo se dogovorili da u slučaju odlazaka na zimu prvo vidimo koga imamo u B momčadi i u akademiji. Joan je voljan raditi tako", pojasnio je Branco.

Koliko traje ugovor, imate li otpremninu?

"Ugovor je do kraja sezone s mogućnošću produžetka na još jednu sezonu", odgovorio je Branco.

Carrillo je na engleskom jeziku rekao i da je došao u najbolji hrvatski klub.

"Ponosan sam što sam došao u klub ovakve povijesti. Hajduk je najbolji klub u Hrvatskoj. Velika je ovo stvar za moju karijeru. Znam što su ciljevi Hajduka, a poznajem i značaj Torcide. Moram se prije svega posvetiti momčadi. Na ljeto sam već razgovarao sa sportskim direktorom Brancom. Pratio sam od tada Hajduk i hrvatsku ligu. Znam da ova momčad ima kvalitetu, a to je bitno za rad i napredak. Sretan sam što sam preuzeo Hajduk. Hajduk je velika momčad".

Tko će biti pomoćnici?

"Dovest će dva pomoćnika u koja ima povjerenja, jedan od ta dva zna jezik", pojasnio je Branco.

Koga poznajete od igrača?

"Znam Kalinića, Stipicu, Jeffersona, Memollu, Futacsa, Ercega, Tudora... Gledao sam barem 40 utakmica Hajduka...", odgovorio je Carrillo.

Već ste ljetos pričali s Carrillom, da li to znači da ste već tada bili svjesni pogreške u izboru na publiku?

"Ne žalim za odlukom što smo izabrali Pušnika na ljeto, tada su bile drugačije oklonosti. Smatram da smo ga trebali izabrati", odgovorio je Branco.

Kada ste stigli u Split?

"Bio sam ovdje prije osam godina. Gledao sam Hajduk protiv Dinama. Sviđa mi se grad", odgovorio je Carrilllo.

Koji je cilj u sljedeće dvije utakmice?

"Svjestan sam utakmica, i da je kod Cibalije teren težak, ali želim osvojiti svih šest bodova u sljedeće dvije utakmice", rekao je Carrillo na kraju predstavljanja.

Kako smo neslužbeno doznali, pomoćnici Joana Carrilla bit će Mađari, a jedan od njih koji zna jezik je vojvođanski Mađar.

-------------------------------------------------------

TKO JE JOAN CARRILO

Nasljednik smijenjenog Marijana Pušnika je u 13 sezona igračke karijere nastupao za španjolske drugoligaše i trećeligaše Gironu, Andorru, Espanyol B, Poli Ejido, Palamos i Vilassar Mar, a 2001. godine svoju je trenersku karijeru započeo u omladinskoj školi Espanyola. Prvi angažman u seniorima imao je u 2006. godine u španjolskom četvrtoligašu Gironi, ali je zbog loših rezultata otpušten prije završetka sezone.

Trenersko je iskustvo skupljao u ulozi pomoćnika. Od 2009. do 2011. godine bio je pomoćnik u Espanyolu Argentincu Mauriciju Pochettinu, današnjem treneru Tottenhama. Nakon toga je prešao u mađarski Videoton, gdje je do 2014. godine asistirao Portugalcu Paulu Sousi, današnjem treneru Fiorentine, i Joseu Gomesu kojeg je u ljeto 2014. naslijedio na mjestu glavnog trenera mađarskog prvoligaša.

Carrillo je s Videotonom ostvario najveći trenerski uspjeh u karijeri postavši prvakom Mađarske, nakon čega je napustio klub i preuzeo vođenje španjolskog prvoligaša Almerije u listopadu 2015. godine. Carrillo je došao na klupu Almerije kao zamjena za Sergija Barjuana, ali se zadržao svega 11 utakmica, u kojima je ostvario pet remija i doživio šest poraza.

Carrillo će već u ponedjeljak početi svoj rad na Poljudu, a premijerno će momčad voditi u službenoj utakmici u subotu, 10. prosinca, kad će Hajduk u 19. kolu Prve HNL gostovati u Vinkovcima kod posljednjeplasirane Cibalije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:20