SN ilustracija
PRVI POTEZI BUGARINA

IZVANREDNO STANJE U MAKSIMIRU Novi trener održao maratonski sastanak sa stručnim stožerom: Ćorić se vraća u momčad, Šemper seli na klupu?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. rujan 2016. 17:21

Modri su u četvrtak točno u podne predstavili novog trenera Ivajla Peteva kojeg bi izvlačenje Dinama iz evidentne krize i trijumf nad Hajdukom lansiralo u orbitu, ne bi mogao imati bolji start kao Sopićev nasljednik.

Dan uoči predstavljanja u Maksimiru je održan i sastanak stručnog stožera na kojem je bio prisutan i Petev. Trajao je satima, ne sjećamo se tako dugog sastančenja u Maksimiru. To znači da su svi u klubu shvatili ozbiljnost situacije, da su se maksimalno mobilizirali te da znaju kako više nemaju pravo na krivi korak.

Bilo je već teških trenutaka, teških situacija kad su se u Maksimiru mijenjali treneri, ali čini nam se kao je Petev preuzeo Dinamo možda u najtežem trenutku od svih ostalih trenera otkako je neovisne Hrvatske.

Jedno od prvih pitanja koje Petev mora riješiti je ono, vraća li se Ante Ćorić u momčad? Ćorić je član momčadi, uvijek je u konkurenciji, a sad, hoće li igrati u udarnih jedanaest, biti na klupi ili na tribini, trenerova je odluka.

- Ćorić je normalno član naše prve momčadi, trenira s dečkima, a sve je na treneru, kao i na našem mladom igraču - kazao je jučer predsjednik Mirko Barišić.

Drugo goruće pitanje na Maksimiru je hoće li mladi Adrian Šemper i dalje stajati na vratima ili će u njegove kopačke uletjeti Dominik Livaković?

Ono što je istaknuo Sopić, a što jest najdublja dvojba, što će biti ako zakaže i Livaković, a s obzirom na suigrače nije da nema izgleda za debakle, Modri će “pokopati” samopouzdanje dvama mladim golmanima u samo mjesec dana.

Sjećamo se, u srpnju su ljudi u Dinamu ponudili Eduardu novi ugovor, željeli su da ostane, odbili ponudu lisabonskog Sportinga. Htjeli su ga zadržati, pogotovo kad je počeo dobro braniti, odgoditi za još neko vrijeme guranje vrućih kestena u ruke mladića. Međutim, kad se pojavio Chelsea, nije bilo šanse da Eduardo ostane, a dvojba je ostala - Šemper ili Livaković?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 22:23