CROPIX
SVAKA ČAST

JEDAN OSPORAVANI DINAMOVAC VEĆ JE PRVAK HRVATSKE Čak su mu se i Riječani poklonili zbog poteza kakav se rijetko viđa u tako dramatičnim situacijama

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. travanj 2017. 23:57

Na margini raznoraznih uzbuđenja na Rujevici, u sadržajnom spektaklu na terenu i tribinama, ostao je detalj iz zadnje faze utakmice, trenutak u kojemu su domaći navijači zapljeskali Dinamovu igraču, u tom trenutku kapetanu, Josipu Pivariću. Dinamo je gubio i ganjao izjednačenje, Pivarić je dobio loptu na lijevoj strani i spremao se za centaršut, bila je to obećavajuća situacija. Međutim, stao je i izbacio loptu u aut jer je nekoliko metara od njega ležao ozlijeđeni Gorgon. Nije baš ni Dinamov trener Petev u prvi tren bio oduševljen tim potezom, no Pivarić nije dvojio ni trenutak.

- Imao sam priliku centrirati, ali mi smo tu i da promoviramo fair play, meni je to normalno - kazao je Pivarić, koji se osvrnuo i na sličnu situaciju nekoliko minuta kasnije na drugoj strani.

- Kasnije je i Perić ležao na isti način, Riječani su bili u polušansi, ali nisu izbacili loptu, već su išli zabiti gol. Mogli su i oni izbaciti loptu, ali nisu to učinili. Ali to je pitanje za njih!

Pivarić je zaslužio taj pljesak, uostalom, možda je i Dinamov gol bio svojevrsna nagrada za takav potez. Svaka čast!

Linker
27. travanj 2024 04:30