Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
NAVIJA ZA BIJELE

JEDNA IZJAVA DINAMOVOG IGRAČA DIGNULA JE PRAŠINU 'Naravno da volim Hajduk, ali sad sam nogometaš Modrih i više od svega želim pobjedu'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2017. 17:20

Nikola Moro zadnjih je dana pod velikim pritiskom. Iako to svi znamo, iako je dosad to rekao u svim intervjuima i nimalo to ne krije, Moro je nekidan u razgovoru za NovuTV ponovo priznao da navija za Hajduk.

S obzirom na to da je ta izjava stigla uoči samog derbija, a Moro je danas jedan od najvažnijih Dinamovih igrača, izazvala je mnoge reakcije. Čak je i u Dinamu bilo onih koji su ostali ustuknuti. Zašto to izjavljuje ili, (za našu profesiju) još gore, kako ga je novinar to odlučio pitati, koje su mu namjere?

Naš stav - zašto ga ne bi pitao i zašto on to ne bi priznao? Pa dečko je rođen i živio je u Solinu, za koga je trebao navijati, za Zmaj iz Makarske? Ispao bi smiješan kao neki Hajdukovi igrači koji odmalena navijaju za - Dubravu i nikoga drugog!

- Neki su tu moju izjavu krivo protumačili, bilo je različitih reakcija. Rođen sam i do 11. sam godine živio u Solinu, naravno da volim Hajduk, ali Dinamo mi je dao kruh, sad sam igrač Dinama i više od svega želim pobjedu - rekao je jučer Moro, koji je osjetio potrebu ublažiti situaciju.

Očito, reakcija je bilo svakojakih, iako, po nama, nema potrebe. Moro je jedan od najboljih igrača Dinama ove sezone, da svi doprinose kao on, Modri bi mnogo bolje izgledali i igrali. Sigurni smo da neće imati popust za Bijele večeras, a Moro je, zapravo, velika Dinamova pobjeda nad Hajdukom, kao što je onomad Niko Kranjčar bio velika Hajdukova pobjeda nad Dinamom. Nikada nije krio da je “Purger” i “dinamovac”, ali za Hajduk je davao sve! Ne krije se u Mori izdajica, već, prije, budući kapetan! Iskrenost je uvijek bolja osobina od licemjerja.

- Jasno da će za mene ova utakmica biti posebna, ali treba utišati te emocije i dati maksimum na travnjaku. Mislim da smo bolja momčad i bolji skup pojedinaca od Hajduka i da ćemo zaustaviti njihovu seriju - rekao je Moro, koji je veliki prijatelj s jednim Hajdukovim igračem.

- Petar Bosančić mi je veliki prijatelj, ne znam hoće li igrati. Čujemo se, pričamo o derbiju, ja vjerujem da ćemo mi pobijediti!

Mi, Dinamo. U Moru nitko od Dinamovih navijača ne mora sumnjati!

Linker
05. svibanj 2024 08:10