Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media
ZAPELI I ENGLEZI

JOŠ JEDAN MODRI DRAGULJ NA METI TALIJANSKOG VELIKANA 'Istina je, prate ga već dulje vrijeme, ali on je Dinamov igrač i Dinamo je taj koji odlučuje'

DINAMO Dvije pozitivne maksimirske priče u tjednu koji je donio brutalan napad na Marija Cvitanovića, trenera hrvatskog doprvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. rujan 2017. 17:31

Usjeni svega onog “izvannogometnog” što se događa u Dinamu proteklih dana dvojica su igrača doživjela svojih pet minuta. Alen Jurilj i Antonio Marin dečki su koji bi bili u prvom planu da je situacija normalna, da je nogomet glavna stvar u Maksimiru. Recimo, u godinama u kojima je Antonio Marin sad Alen Halilović i Mateo Kovaćić već su imali pozamašan broj nastupa pred medijima, snimatelji su se borili za što bolji kadar, novinari za što bolju rečenicu.

No ovaj 16-godišnjak kojem prognoziraju bogatu karijeru na lijevom krilu ostao je na margini, a istovremeno su i u klubu stali na loptu, ne žele ga isporučiti novinarima. Bez obzira na to, cinično ili tužno, u Dinamu je ovih dana bejzbol popularniji od nogometa.

Antonio Marin
Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media

Milan i City u lovu

A kako je to Marin stigao nadomak žiže interesa? Za njega se zanima Milan, veliki klub sa San Sira prati ga na svakom koraku, ali još je prije toga Manchester City bacio pipke i na Etihadu još vijećaju treba li ga dovesti na Otok. Roma je već prije godinu dana ponudila dva milijuna eura, što je Dinamo tada glatko odbio. Svaki klub koji je zadnjih dana poslao skauta u Maksimir zna za Marina, zasad je on jedini koji se spominje u tom kontekstu “ekstratalenata”. Javio nam se jučer njegov agent Miroslav Bičanić i jasno rekao:

- Bio sam u Milanu, ali ovog puta zbog Brozovića, a ne zbog Marina. No istina je da ga Milan gleda i želi, ljudi sa San Sira prate ga dulje vremena, kao i još nekoliko klubova. Međutim, Antonio je Dinamov igrač, Dinamo je taj koji odlučuje - rekao je Bičanić.

Imbriovec, 200917.
U podravskom mjestu Imbriovcu igra se 1/16 finala Kupa Hrvatske, Borac - Dinamo.
Na fotografiji: Alen Jurilj.
Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
CROPIX

Kako smo saznali, Antonio Marin najbliži je, ipak, ostanku u Maksimiru. Pregovori o potpisivanju novog, profesionalnog ugovora počeli su, Marin, kojeg je najlakše usporediti s Brekalom jer igraju istu poziciju, mogao bi već idućeg tjedna postati novi “projekt” kluba. No s tim tek stižu najteži dani za njega, velik teret na leđima, očekivanja, medijska pažnja... Treba ga dobro pripremiti za sve što ga čeka.

Čak je pet godina Alen Jurilj stariji od Antonija Marina, zabio je dva gola u Kupu u Imbriovcu i time zaintrigirao javnost. Ipak, Jurilju je već 21 godina, igra za Dinamo II, a stariji je od podosta Dinamovih prvotimaca. Igrao je u Maksimiru u omladinskim uzrastima, dijelio svlačionicu s Alenom Halilovićem, Robertom Murićem, Ivanom Fiolićem, Franom Brodićem... No sa 17 godina otišao je u Zagreb, kod Dražena Medića, zaigrao seniorski nogomet.

Ostvario mu se san

Ispao je iz Prve HNL, lani i iz Druge HNL.

- Ostvario mi se san, s obzirom na to da sam od sedme godine bio u Dinamu. S Bukovca sam i prvi mi je klub bio Dinamo, a sav se moj trud sad isplatio. Novi mi je veliki cilj debitirati za prvu momčad i u Prvoj HNL - rekao je Jurilj. Hoće li mu se dogoditi, ne znamo; puno je pretendenata s istim ciljem. Recimo, upravo on može igrati na lijevom krilu, gdje odlično u svojoj kategoriji igra spomenuti Antonio Marin.

U svakom slučaju, lijepo je kad se razgovara o nogometu, kad se ima o čemu pisati i govoriti. O ovim ćemo dečkima, nadamo se, još puno pisati...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:21