Josip Elez
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
HAJDUKOVO DIJETE

JUNAK DERBIJA NIKAD PRIJE NIJE ZABIO DVA GOLA, ALI NIJE IH SLAVIO 'Čestitke iz Splita? Naravno da su mi čestitali, ali bilo je tu svega...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. studeni 2016. 21:15

Jadranski derbi odlučilo je Hajdukovo dijete. Ali ne jedan od onih u dresu Splićana, već središnji branič Rijeke Josip Elez, koji je preko Italije, Mađarske i Danske ovog ljeta došao na Kvarner. I dočekao epitet prvog imena derbija. Koliko put od tragičara do junaka u nogometu može biti kratak najbolje je osjetio na vlastitom primjeru.

Za pogrešno procijenjen let lopte koji je Marku Futacsu omogućio vodeći pogodak iskupio se na najbolji način i postao junak kišnog rujevičkog poslijepodneva.

- Bilo bi mi draže da smo ostali s nulom u našoj mreži, ali kad već nismo uspjeli, sretan sam što sam pomogao suigračima. A o tome hoću li slaviti pogodak stvarno nisam razmišljao - govorio je nakon utakmice junak Riječana.

Da bijeli nisu okrenuli Futacsevo vodstvo, moglo je biti i drugačije...

- Ne smijem reći što sam pomislio kada je lopta pobjegla i Futacs odjurio u gol. Znao sam da sam zeznuo stvar, ali nisam se zamarao iskupljenjem, da moram napraviti nešto posebno. Najvažnije je da nismo pokleknuli nakon tog pogotka.

Ipak, napravio je. Dva pogotka nije postigao nikada u karijeri.

- Nema šanse da sam ikada postigao dva pogotka, ali sve ima prvi put. Sva sreća da su se dogodila, ali ja sam samo bio na pravom mjestu.

- Jesu li stigle čestitke obitelji i prijatelja iz Splita? Naravno da su čestitali, ali bilo je tu svega, vidjet ćemo što slijedi - uz širok će osmijeh Josip Elez.

Uz Lovru Kalinića, najbolji pojedinac u redovima Hajduka bio je napadač Marko Futacs koji je zabio peti gol u sedam utakmica, ali nije bilo dovoljno.

- Kiša i vjetar dodatno su otežali utakmicu, no dobro smo krenuli, bili smo jako zadovoljni vodstvom koje smo imali, ali ga nismo znali sačuvati. Vodili smo i zato je osjećaj loš. Sretan sam zbog pogotka, imao sam težak period nakon ozljede, ali iz tjedna u tjedan osjećam se bolje. Rijeka? Odlična su momčad, imaju dobru priliku osvojiti titulu, a mi se nadamo da možemo ostati u grupi prve tri momčadi - istaknuo je Futacs.

Linker
19. travanj 2024 08:09