CROPIX
'RIJEKA ĆE BITI PRVAK'

KADA TO KAŽE ZAKLETI DINAMOVAC, STVAR POSEBNO DOBIVA NA TEŽINI 'Dinamo je glavni krivac što je Rijeka postala šampionska'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. svibanj 2017. 18:02

Ima jedan trener koji je trenutačno slobodan, na trenerskoj burzi rada. O Tomislavu Ivkoviću je riječ. Taj je trener bio ‘krvnik’ Rijeke kao trener Lokomotive. Društvo s Kajzerice je u svoja 24 sudara s društvom s Rujevice trijumfiralo tek pet puta, a četiri puta je slavilo kad ih je vodio Ivković!

Prvi put (2:1, Maksimir) 11. studenoga 2012. godine, drugi put 20. travnja 2013 (3:1, Kantrida), treći put 24. kolovoza 2014. (Kranjčevićeva, 2:1), te posljednji put 9. ožujka 2015 (1:0, Kranjčevićeva). Dakle, Ivković je s Lokosima svake godine jednom pobijedio Rijeku, prvi put je dobio Elvisa Scoriju, a posljednja tri puta upravo mu je Matjaž Kek morao čestitati. Ivković je uostalom, posljednji trener koji je s Lokosima srušio ‘Neveru s Kvarnera’. Da ne zaboravimo, jedini trener koji se ne preziva Ivković, a pobijedio je Rijeku na klupi Lokomotive bio je Roy Ferenčina.

Zagreb, 031114.
Stadion NK Zagreb, Kranjceviceva ulica.
Utakmica MAXtv 1. HNL, NK Lokomotiva - NK Istra 1961.
Na fotografiji: Tomislav Ivkovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX
Tomislav Ivković

Dojma smo da u subotu Rijeka u Kranjčevićevoj igra utakmicu koja bi joj mogla definitvno donijeti naslov! Neki će vjerojatno kazati: “Pa već ga je osvojila!”. Ne, nije još, Rijeka ima zeznut raspored do kraja, nakon Lokomotive joj dolazi zahuktali Hajduk koji u zadnje vrijeme djeluje dobro, pa onda ide na gostovanje kod Slavena Belupa koji joj godinama stvara probleme, a u posljednjem kolu dolazi na noge Dinamu. Jedina utakmica koja bi se mogla nazvati ‘odmorko’ je ona u pretposljednjem kolu protiv Cibalije na Rujevici. Ukoliko Rijeka posrne u Ulici Pjesnika, a Modri danas dobiju u Zaprešiću, razlika se smanjuje na pet bodova, Riječanima raste pritisak, pa onda ako ne uspiju na Rujevici dobiti Majstore s mora, a Dinamo dobije u Parku mladeži, eto nam super zanimljive konačnice HNL-a...

Zagreb, 230516.
K&K, Jurisiceva 5.
Okupljanje nogometasa NK Dinama 1982. generacija koja je osvojlia prvenstvo drzave.
Na fotografiji: Tomislav Ivkovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Zato je za Rijeku iznimno važan ogled s Lokomotivom, momčadi koja ju je, to se sigurno sjećate, itekako namučila na Rujevici u posljednjem ogledu, vodila je uostalom sa 1:0 pogotkom Josipa Ćorića. Ako trijumfira, bez obzira na moguću pobjedu Dinama protiv Intera, razlika ostaje 8 bodova, a onda bi ‘to bilo to’, Kek i društvi mogli bi početi slaviti. Upravo na tu temu smo porazgovarali s čovjekom koji je četiri puta kao trener Lokomotive rušio Riječane, od toga tri puta momčad koju je vodio Matjaž Kek...

- Slažem se da ako Rijeka dobije u Kranjčevićevoj već može slaviti!

Međutim, Ivković, kaže i ovo....

- No, čak i ako izgubi, opet će biti prvak! Ne mogu zamisliti da bi prokockali ovakvu prednost. Naravno, bit će lagodnije ukoliko u subotu izađu kao pobjednici iz Ulice Pjesnika. Utakmica će biti nezgodna za Rijeku, jer Lokomotiva protiv svakoga može odigrati dobro.

Ivković nam priča kako je već i prije nekoliko godina, kad je pobjeđivao Rijeku, bilo vidljivo da će Kekova momčad iz godine u godinu biti sve bolja i bolja.

- To je bilo vidljivo zbog kvalitete igrača koje su dovodili te zbog jasnog napretka u igri, po predstavama koje su nudili. Već sam te 2015. godine, kad sam posljednji put pobijedio Rijeku, vidio da stvaraju šampionsku momčad. Ove dvije godine nakon toga zaista su postali jači, kao što je Lokomotiva bila jača u vrijeme kad sam ja imao Antolića, Ademija, Brozovića, Kramarića, Andrijaševića, Pavičića... I ostale klasne igrače.

Veli nam da se sad situacija skroz okrenula...

- Kvaliteta Lokomotive više nije na toj razini. Zahvaljujući Dinamu, Lokomotiva je ostala bez kvalitetnih nogometaša. A Dinamo je pojačao Rijeku.

Vratili smo se na subotnji okršaj u Kranjčevićevoj.

Matija Djanjesic / Hanza Media
Franko Andrijašević

- Naravno da je jasno da bi pobjedom u Kranjčevićevoj Rijeka stavila žig na naslov prvaka. Ali ako govorimo o trci za naslovom, prvenstvo je bilo gotovo kad su krenule Dinamove pripreme u Turskoj!

Zašto to mislite?

- Ne bih dublje analizirao, možda bih nekoga povrijedio svojim izjavama. Zato ću se samo zadržati na toj izjavi da je sve riješeno i prije početka proljetnog dijela prvenstva - zaključio je Ivković.

Dinamo je glavni krivac što je Rijeka postala šampionska

Ivković nudi zanimljivo mišljenje o aktualnoj situaciji na vrhu HNL-a...

- Dinamo je glavni krivac što je Rijeka postala šampionska, što će ove sezone uzeti naslov. Dinamo je bio nesvjesni sponzor Rijeke, nesvjesno ih je gurnuo prema naslovu prvaka! Makar, ja mislim da je to bilo dobro, jer lijepo je što se Rijeka dignula i što je Dinamo dobio pravog konkurenta. Rijeka je kao klub i kao momčad zaslužila naslov!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 07:41