Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
JUNAK UTAKMICE

KAKO JE DEČKO IZ 'LA MASIJE' KRUPNIM KORAKOM ZAKORAČIO NA VELIKU SCENU Modri Španjolac ušao je s klupe i briljirao protiv najvećeg protivnika

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. kolovoz 2017. 16:57

Jedan od onih golova koji će se dugo pamtiti i zbog kojega će se pamtiti i ovaj derbi. A sigurno će ga najdulje od svih pamtiti Dani Olmo. Drugi mu je to pogodak u HNL-u, može se pohvaliti da je zabio Rijeci i Hajduku. Doduše, Riječanima u onoj nevažnoj utakmici na kraju prošle sezone, ovaj gol Hajduku ima puno veću važnost i težinu.

Precizan udarac

Kad gledate taj pogodak “iza leđa”, onda se vidi koliko je to bio precizan udarac, sjela je baš tamo gdje je morala sjesti. Dani Olmo, taj pošteni, mirni dečko, otkad je došao iz Barcelone, šuti i radi. Ponekad nije bio sretan, osjećao je da zaslužuje veću minutažu, pričalo se da razmišlja i o odlasku iz Dinama, a on je stalno ponavljao:

- Moja je želja igrati što više, stalno igrati. Što više - govorio je, ali teško se probiti u momčad kraj toliko konkurenata. Na krilima ordiniraju Soudani i Fernandes, u sredini je konkurencija također velika.

- Ja mislim da on neće biti krilni igrač, njegova je budućnost u sredini. U tom će se smjeru razvijati - govorio je Zoran Mamić dok je bio trener u Dinamu, da je ostao, vjerojatno bi ga on baš u tom smjeru i koristio. Međutim, dosad su ga uglavnom gurali na krilo. Mario Cvitanović znao ga je i prije, u Dinamu II, koristiti na drugim pozicijama, igrao je polušpicu, čak i špicu, a sinoć je također povukao pravi potez.

Brzi oporavak

Izvadio je Ćorića, stavio Olma na desetku. Dosad je s Ćorićem uvijek tu poziciju dijelio Gojak, sad bi Olmo, nakon ovog sjajnog gola, mogao češće dobivati priliku baš na toj poziciji. Nakon što je u Norveškoj Olmo zamalo bio tragičar zbog ona dva žuta kartona u samo pet minuta, sad je bio junak.

- Razgovarao sam s njim odmah nakon te utakmice u Norveškoj, nije meni problem bio crveni karton, već je problem kad izostane suradnja. Na to sam mu ukazao, naravno da ga nisam prekrižio. Znam kakav je karakter i sve je večeras vratio kad je ušao na teren. Drago mi je da smo dodatno pojačali konkurenciju, svi će igrači dobiti priliku, ali to ne ovisi o meni, nego o njima, oni su ti koji na terenu, na utakmicama i treninzima svojim igrama odlučuju o svojoj sudbini - rekao je trener Mario Cvitanović.

Radovao se kao dijete

Olmo je i kod trećeg gola odigrao prekrasan potez, radovao se kao malo dijete za oba gola, vidi se koliko želi, koliko mu je stalo. Možda ulazi u minutažu sporije od svojih vršnjaka, čeka dulje na pravu priliku, posebno kontinuitet, no nakon ovog derbija vjerojatno ništa više neće biti kao prije, dečko iz La Masije krupnim je korakom zakoračio na Dinamovu scenu. I ovaj je gol u derbiju - samo početak!

Linker
25. travanj 2024 17:36