Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
SPAS U ZADNJIM SEKUNDAMA

KAKVA UTAKMICA! ŠOK NA RUJEVICI ZAMIJENIO VAL ODUŠEVLJENJA Kek u igru vratio napadački trio, prvak promašio penal, pa napravio veliki preokret!

U sjajnoj utakmici 6. kola Prve HNL Rijeka i Lokomotiva su odigrali 2:1. Lokomotiva je vodila gotovo cijelu utakmicu, da bi doslovno u posljednjim skeundama primila gol i ostala bez sva tri boda.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 22:03

RIJEKA - LOKOMOTIVA 2:1 (Majer 17', Bradarić 80', Matei 94')

RIJEKA: Prskalo, Zuta, Punčec, Župarić, Martić, Bradarić, Đoković, Ćrnic, Matei, Vešović, Jelić

LOKOMOTIVA: Šemper, Musa, Kolinger, Majstorović, Capan, Ivanušec, Karačić, Šunjić, Majer, Doležal, Babić

------------------------------------------------------------------

Goste je u vodstvo doveo Majer (16), izjednačio je Bradarić (80), a pobjedu Rijeci osigurao je Matei (90+4). Pred 4000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Strukan iz Splita.

Nakon tri uzastopna poraza (Dinamo, Osijek, Olympiacos) te četiri utakmice bez pobjede, Rijeka je u srazu s Lokomotivom imala imperativ pobjede, kojom bi se podigla i napunila samopouzdanjem uoči nastavka prvenstva, ali posebno uzvrata s grčkim prvakom, koji nosi ogromni ulog ulaska u Ligu prvaka. Na Rujevici, pak, show: Lokomotiva je dugo vodila 1-0, onda je Bradarić poravnao, Matei je prvo promašio penal pa u zadnjim trenucima bacio Rujevicu u trans!

Bilo je to čudesni preokret momčadi koja se dugo mučila i kojoj stvari nisu išle po njihovu planu. OK, Matjaž Kek je zbog problema s ozljedama i kartonima iz ekipe izostavio Gavranovića i Gorgona, Heber je ušao u nastavku, i jedva je uspio sastaviti momčad, ali neuvjerljivi “lokosi” činili su se idealnim suparnikom da se zaustavi bujica negativnih rezultata. Pa ipak, već u 16. minuti - šok na Rujevici, Lokomotiva vodi 1:0, zabio je Lovro Majer. Babić je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila i prevarila obranu Rijeke, a sami su pred domaćim vratarom ostali Doležal koji asistira i Majer koji pogađa praznu mrežu s pet metara.

Kekova se momčad tada napokon trgnula te do kraja poluvremena stvorila dvije opasne situacije: u 23. je Šunjić bio na leđima Vešoviću nakon kornera, ali sudac Strukan nije tu situaciju okarakterizirao najstrožom kaznom, dok je tri minute kasnije Matei sjajno pucao iz slobodnog udarca, ali Šemper je loptu odbio u korner.

U nastavku je Kek skinuo rukavice, uvodi Hebera umjesto Martića, a Jelića mijenja Gavranovićem, međutim, izuzev pritiska nije bilo promjena na terenu, Lokomotiva je uspješno odolijevala, ali je na kraju pala: u 81.

Filip Bradarić zabija i spašava Rijeci bod, koji se mogao pretvoriti i u sva tri samo tri minute kasnije: Ivanušec je srušio Hebera u šesnaestercu i Rijeka je imala najveću priliku potpuno okrenuti susret. Ali Šemper, koji je očajno reagirao kod gola Bradarića, ovoga se puta iskupljuje i čita udarac Mateija. No tu nije bio kraj: Matei, koji je promašio penal za pobjedu, zabija za 2:1 nakon krasne asistencije Bradarića. Nevjerojatni finiš za ludilo i preokret sezone Kekove momčadi.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 03:54