Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
NE ŽURI MU SE

KAPETAN DINAMA PROGOVORIO O INOZEMNOM TRANSFERU 'Priznajem, volio bih osjetiti neki novi izazov, no miran sam u glavi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. lipanj 2017. 01:12

Došao je i on jučer na okupljanje i testiranja, teško i može izbrojati koje su mu ovo pripreme s Dinamom. Nije tajna - očekivalo se da ga možda i neće biti na prvom treningu, Domagoj Antolić spominjao se i spominje se kao jedan od onih koji bi mogli napustiti redove hrvatskog doprvaka.

- Iskreno, ja sam očekivao da ću se pojaviti na pripremama, nisam imao druge planove - kazao nam je jučer modri kapetan, svjestan da su priče o njegovu odlasku iz Dinama već sastavni dio svakog prijelaznog roka.

- Zasad nema nikakve konkretne ponude. Nešto se priča, šuška, ali još nitko ništa nije konkretizirao. Ako dođe ponuda koja bi zadovoljila mene i klub, onda ćemo se rastati, ali u ovom sam trenutku i dalje igrač Dinama, glavom potpuno u treninzima, spreman za dril koji nas čeka idućih tjedana.

Odmorio se dobro, kao nikad, stigao se i oženiti. Pa, ako već nije potpisao za novi klub, potpisao je “ugovor života”.

- Je, nov sam čovjek, haha. Sve je prošlo odlično, svadba je bila dobra, poslije sam se odmarao na Hvaru i u Selcu, moram priznati da sam se stvarno dobro odmorio. Nisam navikao ljeti na tako dug godišnji, puna tri tjedna, nedoživljeno iskustvo.

Teško je zaboraviti

Kad je već spomenuo Hvar, morali smo pitati, iako smo znali odgovor. Ali, takva su vremena.

- Ma ne, nikakvih neugodnosti nisam imao tamo kao kapetan Dinama. Dapače, s odmora nosim samo lijepa iskustva, bilo je prekrasno. Baš je, kažem, sve lijepo, osjećam se dobro, spreman sam za ovo mučilište koje nas čeka.

Znači, zacijelile su rane od prošle sezone i gubitka oba trofeja; novo ljeto, nova stranica?

- Dakako da je teško zaboraviti takvu sezonu, nismo osvojili ništa, a to je stvarno rijetkost. Rijeka je bila dobra veći dio sezone, na kraju je osvojila naslov i Kup. Ali to je iza nas, nema mjesta suzama, gledamo unaprijed. Ne treba zaboraviti ni da smo mi osvojili više bodova nego pretprošle sezone, ali je Rijeka, jednostavno, bila bolja. Zato sam, unatoč svemu, optimist, vjerujem da je pred nama dobra sezona.

Kako se on, nakon svega što je prošao u Dinamu, motivira na sezonu u kojoj se kreće s drugog mjesta, u kojoj vrh može biti Europska liga, znači, korak nazad u usporedbi s ranijim godinama?

- Možda tako izgleda, ali ja se, nekako, baš radujem Europskoj ligi. Naravno, bilo bi bolje da smo u Ligi prvaka, no kad je već ovako, onda se veselim šansi da napravimo neki zapažen europski rezultat. Kad već ne igramo Ligu prvaka, ajmo se plasirati u skupinu Europske lige, osvajati bodove i izboriti drugi krug.

Znači, poraz u prvenstvu pretvoriti u ostvarenje sna - europsko proljeće?

- Zašto ne? U svakoj situaciji treba težiti najboljem, idemo pokušati. Motiva, tek toliko da znate, ne nedostaje.

Može li ova momčad bolje nego prošle sezone? Pojačanja, ipak, još nisu stigla...

- Ne bih ulazio u tu domenu, o tome brinu ljudi u klubu, traže igrače koji nas mogu pojačati. Svaki nam dobar igrač može pomoći, svaki je dobrodošao. Kažem, ostalo nije moj posao.

Ako nitko ne dođe, može li Dinamo svejedno napraviti pomak s ovim što trenutno ima u svlačionici?

- Apsolutno! Rekao sam već da, iako smo izgubili oba naslova, nismo na kraju bili toliko loši. Zaostali smo za Rijekom samo dva boda, a stalno se provlačilo da smo katastrofa, kao da zaostajemo 15. Optimist sam uvijek, a kao kapetan vjerujem u ove dečke, u našu momčad, siguran sam da u narednoj sezoni svi možemo bolje.

A trener Petev? Kako svlačionica diše kad je on u pitanju, s obzirom na to da je već bio otpisan, pa pomilovan, da je bio u sukobu s nekim igračima i da je, najvažnije, ipak izgubio oba trofeja?

- Prvo, moram reći da sve one priče da je svlačionica okrenula leđa Petevu nisu ni približno istinite. Drugo, nakon ona dva poraza kad smo praktički, ne i teoretski, izgubili naslov prvaka, Petev je uspio napraviti pomak u igri, do kraja smo prvenstva bili bolji. Zato ne vidim problem u treneru, svi smo u istom brodu, s istim ciljem.

Dok se Dinamo ne pojačava, Rijeka se mijenja. Igrači dolaze i odlaze, otišao je najbolji igrač HNL-a Franko Andrijašević. Koliko će im nedostajati?

Domagoj Antolić bio je prošle sezone često na udara kritika. Medija, navijača, komentatora...

- Na kritike moraš biti spreman uvijek i ja nemam ništa protiv toga. Jasno mi je da mi stariji igrači i ja kao kapetan moramo podnijeti teret kad je loše, mi smo prvi na udaru. I to je normalno. I sâm sam svjestan da u jednom dijelu sezone nisam igrao dobro, ali pred kraj sezone podigao sam formu i mogu biti zadovoljan svojim igrama u završnici.

Ipak, bilo je kritika koje su, po mnogima, prešle granice ukusa, bile su čak i ispod pojasa?

- Ma dobro, ja se držim one stare da nije bitno što se govori, nego tko to govori. Ne obazirem se na to previše.

Franko će im faliti

- Za Rijeku te promjene u igračkom kadru nisu novost, prijašnjih godina radili su Riječani isto pa vidimo da su osvojili naslov. Ali što se Franka tiče, on će sigurno nedostajati, zabio je puno golova, donio mnogo bodova i sigurno ga neće biti lako nadomjestiti.

Antolić će za koji dan napuniti 27 godina. Ne ode li u inozemstvo ovoga ljeta, hoće li zauvijek prekrižiti neke inozemne ambicije?

- Ne, zašto, nikad nije kasno. Ne odem li sad, možda ću na zimu, ili idućeg ljeta, tko zna. Priznajem, volio bih osjetiti neki novi izazov, no miran sam u glavi. Imam ovdje ugovor još tri godine, ponašam se kao da ću do njegova kraja ostati u Dinamu.

Kako sam kaže, Domagoj Antolić prvi je put na pripremama s prvom momčadi Dinama bio u zimu 2008. S nepunih 18 godina svlačionicu je dijelio s velikima zvijezdama - Lukom Modrićem, Marijem Mandžukićem, Igorom Bišćanom, Boškom Balabanom, Georgom Kochom... Ne moramo naglašavati što su oni sve otada prošli, što napravili, koliko je to, zapravo, bilo davno. Uostalom, za Dinamo je i debitirao u ožujku 2008. kad je u derbiju protiv Hajduka (1:0) zamijenio Luku Modrića u 90. minuti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:45