Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

KAPETAN HAJDUKA UTUČEN, DINAMOVCI ŽALE ZA SLABIM PRVIM POLUVREMENOM 'Jako smo loše ušli u utakmicu...Možemo žaliti ali i na neki način biti sretni'

Piše: Vedran BabićObjavljeno: 22. listopad 2017. 10:29

Utučeni Hajdukov kapetan Zoran Nižić pred novinare je iz svlačionice izišao tek sat vremena nakon završetka susreta, piše Slobodna Dalmacija.

- Žalim zbog pobjede. Dogodio nam se opet pad koncentracije u završnici. Dobro smo igrali praktično 80 minuta, nisu nam zapucali na gol. A onda su nam u dvije minute zabili dva gola. Smogli smo ipak snage da u zadnje dvije-tri minute opet napadnemo i to nam se vratilo – kazao je Nižić.

Kakav je bio dogovor u svlačionici na poluvremenu, da se povučete ili?

- Normalno da je Dinamo krenuo agresivnije u drugi dio, gubili su 0:1. Mi smo se malo povukli, nisu nam napravili nikakve prilike dok nam dva gola nisu zabili iz naše nepažnje. Ne znam jeli kod prvog gola možda bilo zaleđe.

Što vam to se događa u završnicama utakmica?

- Volio bih i ja da nam se to malo rijeđe događa, ali što je tu je. Sad je kasno za analize. Opet nam se dogodio gol iz prekida. Nije nam prvi put da primamo gol u 90. minuti. Dogodio se psihički pad. Na tom trebamo raditi i to popraviti. Analize ćemo napraviti, vidjeti što nije bilo dobro. Svaka čast Torcidi, uvijek su nam dvanaesti igrač.

Ostali ste na sedam bodova zaostatka za Dinamom?

- Nije kraj, kraj prvenstva je tek u petom mjestu. Još ništa nije gotovo, ni govora o kraju prvenstva. Još je dugo do kraja – naglasio je Nižić.

Četiri derbija, ali Hajduk je ove sezone u njima bez pobjede?

- Odgađamo to do idućeg derbija pa ćemo pobijedit'. Nezasluženo smo ostali bez sva tri boda. Vidjelo smo da možemo, dokazali smo da Dinamo nije kvalitetnija momčad od nas – poručio je Nižić.

Evo kako su nakon utakmice reagirali iz Dinamovog tabora.

Filip Benković:

- Bila je to uzbudljiva utakmica, koja se rješavala u zadnjih pet minuta. Možemo žaliti ali i na neki način biti sretni. Na kraju smo mogli pobjediti u derbiju. Trener nas je u poluvremenu podržao, vjerovao u nas, rekao da se saberemo, damo svoj maksimum i da možemo preokrenuti. U nastavku smo dali sve od sebe, i sretan sam zbog gola ali primljeni gol u posljednjoj minuti umanjuje moju sreću. Okrećemo se prema idućoj utakmici i derbiju protiv Rijeke idućeg vikenda.

Nikola Moro

- Jako smo loše ušli u utakmicu, tek nakon primljenog gola smo zaigrali nogomet. U nastavak smo ušli muški, pokazali da smo gazde na terenu, preokrenuli smo rezultat i pokazali karakter. Morali smo osvojiti sva tri boda, ovako možemo žaliti. Ovo iskustvo je neprocjenjivo za nas i drugi put ćemo biti pametniji te slaviti na Poljudu. Ademi je veliki plus za nas što se vratio u momčad i u nastavku će pokazati svoju kvalitetu. Rijeka? To je naša najvažnija utakmica, moramo težiti pobjedi.

Borna Sosa

- Derbi je ispunio svoja očekivanja. Hajduk je iskoristio naš loš ulazak u susret, dok je u drugom dijelu to bio sasvim drugi, odlučniji Dinamo. Išli smo preokrenuti rezultat te smo to na kraju i uspjeli. Na poluvremenu smo se dogovorili da moramo promijeniti sustav, igrali smo u robu 4-4-2 i tad smo otvorili prostor na bokovima. Imali smo veću inicijativu prema naprijed, Hajduk je na kraju pokleknuo pritisku, iako nismo izdržali do kraja. Trebali smo smiriti igru umjesto da jurišamo po novi gol. Protiv Rijeke ćemo tražiti samo pobjedu!

Linker
16. travanj 2024 18:12