Matjaž Kek
 Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
ODLUČAN SLOVENAC

KEK JASNO ODGOVORIO NA PITANJE HOĆE LI POSTATI IZBORNIK 'Ide mi to sve već na živce, stalno me prebacuju amo-tamo, ne želim biti u nikakvom izlogu!'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 12. listopad 2017. 20:04

Novinare slovenske nacionalne televizije koji su u četvrtak došli na Rujevicu zasigurno nije zanimalo kako teku pripreme hrvatskog prvaka za subotnji prvenstveni ogled s Istrom, no Matjaž Kek odmah je u startu odbio svaki razgovor na temu izborničkog mjesta slovenske reprezentacije.

- Mislim kako ste me dovoljno dobro upoznali u ovih pet godina da sami zaključite da me takve teme uoči utakmice s Istrom uopće ne zanimaju. Ne želim se postavljati u nekakav izlog i malo mi već ide na živce da me prebacuju amo-tamo, kao da se nudim na svakom koraku, ali to je problem koji moram sam riješiti - izjavio je Kek kojeg u Sloveniji još uvijek vide kao jednog od glavnih kandidata za preuzimanje nacionalne selekcije nakon ostavke Kataneca, iako je strateg Rijeke na prvu loptu iz domovine reagirao odbijenicom, opravdavši se ugovorom koji ga veže za klub s Rujevice.

Rijeka, 080417.
Stadion Rujevica.
27.kolo HNL.
Utakmica Rijeka - Dinamo.
Na fotografiji: Matjaz Kek.
Foto: Srdjan Vrancic / Hanza Media
Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
Matjaž Kek

No, znatiželja novinara na temu izborničkog mjesta nije Keka izbacila nimalo iz takta. Trener Rijeke puno je energičnije reagirao pri podsjećanju na dvije pripremne utakmice koje je njegova momčad odigrala u reprezentativnoj pauzi.

- Apsolutno sam nezadovoljan igrom koju smo pokazali na Krimeji. Nije u pitanju pristup koji je bio dobar, ali uz sav respekt prema igračima Orijenta, od nekih igrača sam očekivao više. Jednostavno ne vidim učinak treninga, ne vidim napredak i počinjem se pitati ne radimo li nešto krivo. Da nisam ja možda kriv - naglasio je Kek koji na gostovanje u Pulu putuje bez Hebera koji je ozlijedio mišić, dok su Gorgon i Punčec ponovno u kadru hrvatskog prvaka.

Soccer Football - Europa League - AC Milan vs Rijeka - San Siro, Milan, Italy - September 28, 2017   Rijeka coach Matjaz Kek   REUTERS/Stefano Rellandini
REUTERS/Stefano Rellandini / REUTERS
Matjaž Kek

- Pred nama je zahtjevna utakmica. Istra ima svojih problema, ali pozicija koju trenutno drže na tablici nije realan odraz njihove snage. Zasigurno će protiv nas biti motivirani i ići na glavu kako se kaže, ali to isto očekujem i od svojih igrača. Ni nama ne nedostaje motiva, i ako netko u Puli bude razmišljao o Beču, taj ga neće vidjeti - zaključio je Kek.

Linker
20. travanj 2024 14:09