Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

KEK UOČI DOLASKA OSIJEKA 'Ne treba stvarati pritisak i strah, već igrati otvorenog garda...Znam da bi bilo fino imati 15 bodova ispred Dinama, ali...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2017. 20:59

U utorak je na Rujevici na rasporedu utakmica 30. kola Prve HNL između Rijeke i Osijeka.

Statistika otkriva kako je Rijeka slavila u svih pet međusobnih ogleda, a lider prvenstva se nada da će nastaviti taj niz.

"Naša očekivanja su pozitivan rezultat i povećanje bodovnog salda. Utakmica protiv Osijeka za nas nosi jako puno. To je utakmica koja se mora dobiti na kvalitetu ali i pamet jer jedan trenutak može usmjeriti utakmicu", rekao je na presici uoči susreta Rijekin trener Matjaž Kek.

"Apel na igrače je neka uživaju u ovom trenutku. Ne treba stvarati pritisak i strah, već igrati otvorenog garda i širokog srca. Nogomet te nekad nagradi, nekad kazni, zadovoljan sam prije svega kako reagiraju na utakmici i treningu", dodao je Kek.

"Znam da bi bilo fino imati 15 bodova ispred Dinama i 15 ispred Hajduka, pa laganini. Ali isto bi tako puno njih željelo biti na našem mjestu. Igrači su u subotu igrali dvije utakmice, psihološku na Maksimiru, pa fizički na Drosini, ali takvi trenuci te mogu samo ojačati. Nismo glupi i zaljubljeni u sebe, te neobjektivni da bi filozofirali".

"Znamo kako je na Rujevici i moramo pobijediti. Respektiramo Osijek, ali zna se tko je domaćin i moramo tražiti tri boda", nadovezao se na Keka Rijekin igrač Matic Črnic.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:24