Jakov Prkic / Cropix / CROPIX
ŠTO SE TO DOGAĐA NA POLJUDU?!

KOSTURI NE PRESTAJU ISPADATI IZ HAJDUKOVOG ORMARA Nakon slučaja Vojković, evo još jednog: 'Ja sam se morao maknuti da bi Josip potpisao'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. prosinac 2016. 20:09

Nakon što je otac Frane Vojkovića pustio u javnost priču o menadžeru Vukmirici kojeg predsjednik Kos preferira, u redakciju nam se javio menadžer Edvin Kurtagić s vrlo intrigantnim podacima.

- Osam godina bio sam menadžer Josipa Kvesića, današnjeg lijevog beka Hajduka. Josip je još prije nekoliko godina kao igrač Željezničara trebao doći na Poljud, ali Željo je tada tražio odštetu i posao je propao, a Josip je u međuvremenu otišao u Tursku. Ljetos je Hajduk opet tražio lijevog beka pa sam porazgovarao s tadašnjim trenerom Pušnikom koji mi je rekao da ga Josip zanima i da će se klub javiti. I doista, nekoliko dana kasnije zove mene Josip i kazuje mi da ima poziv Hajduka. Meni nije bilo jasno zašto klub zove igrača, a ne njegova zakonitog zastupnika, a tada mi je Josip priznao da postoji problem i da Hajduk inzistira da on dođe na Poljud, ali bez menadžera. Ništa mi nije bilo jasno, ali kako sam godinama bio uz Josipa, i u vrijeme dok su ga zbog ozljeda svi već bili prekrižili, odlučio sam mu izaći ususret, jer on je svakako želio u Hajduk. I nakon što je došao na Poljud, odjednom ga preuzima menadžer Vukmirica i dogovara taj transfer. Da mi nije žao Josipa, već bih podnio sudsku tužbu, ali nikako mi nije jasno kako se Hajduk mogao tako srozati... Ja sam se morao maknuti da bi ga Vukmirica mogao dovesti u Hajduk. Ili transfera ne bi bilo. Dovoditi igrača na takav način ispod je svake razine bilo kakvog kluba, a kamoli jednog Hajduka.

Jalzabet, 210916.
Igraliste NK Jalzabet.
Nogomet, Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala,  utakmica NK Jalzabet - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Josip Kvesic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

Što mislite, zašto je Hajduk inzistirao na tome da Kvesić dođe bez menadžera?

- Mislim da je to svakome jasno, jer kada klub radi samo preko jednog menadžera svi mi koji smo u nogometu odmah znamo o čemu je riječ. No, to je sve što ću reći na ovu temu.

Zanimljivo je da se na Transfermarktu Kvesić i dalje vodi kao igrač Edvina Kurtagića...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:05