CROPIX
KOMENTAR: DINAMO NA PREKRETNICI

KRALJ JE MRTAV, ŽIVJELA KRALJICA Kako će do jučer neprikosnoveni vladar podnijeti skidanje s trona?! Dinamo se mora suočiti sa samim sobom, i to brzo!

Je li Dinamo prepustio dominaciju spletom okolnosti loše, šlampave sezone u kojoj je mijenjao trenera i odigrao nekoliko jako loših utakmica? Ili će priča biti dugoročnog karaktera zbog etabliranja nove snage, društva s Rujevice?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. svibanj 2017. 23:50

Jučer je prekinuta Dinamova 11-godišnja dominacija! Hrvatski je nogometni kralj mrtav, živjela kraljica, živjela Rijeka! Ono što je sad najvažnije i najzanimljivije kad su Modri u pitanju jest pitanje kako će do jučer neprikosnoveni vladar domaćeg nogometa podnijeti skidanje s trona. Mijenja li se to slika HNL-a samo nakratko, je li Dinamo prepustio dominaciju spletom okolnosti loše, šlampave sezone u kojoj je mijenjao trenera i odigrao nekoliko jako loših utakmica? Ili će priča biti dugoročnog karaktera zbog etabliranja nove snage, društva s Rujevice?

To ćemo vidjeti sljedeće sezone. Uglavnom, Dinamo će se uskoro morati suočiti sa samim sobom. I to vrlo brzo, već početkom prijelaznog roka. Tu ćemo, zapravo, vidjeti kako dišu u Maksimiru, jesu li se odlučili brzopotezno vratiti na tron, osjetno pojačati momčad, ili pak samo čekati da drugi, u ovom slučaju Rijeka, oslabe, ostanu bez nekih ključnih igrača, što bi im opet omogućilo šetnju do naslova.

U Maksimiru nam vele da traže pojačanja na tri pozicije: lijevom bočnom, veznoj liniji i napadu. No iako se u posljednje vrijeme stalno govori o financijskom blagostanju, ipak se traže igrači bez odštete ili s malom odštetom. Što može značiti da se ipak neće dovesti klase koje bi mogle već sljedeće sezone vratiti dominantni status u HNL-u. Svlačionica se želi bitno pročistiti, ali pitanje je hoće li se to ostvariti, zasad baš i nema spektakularnih ponuda za Dinamove igrače. Jedina je prava ponuda Sampdorijina za Antu Ćorića, o kojoj već duže pišemo.

Iako u Maksimiru tvrde da je trener Petev siguran za sljedeću sezonu, treba pričekati još te dvije posljednje utakmice s Rijekom, posebno onu u finalu Kupa. Ako Modri ostanu i bez tog trofeja, možda Petev i neće biti tako siguran. Ovo što smo sada napisali, zapravo, i jest najveći problem Dinama. Sama činjenica da je riječ o treneru može značiti da postoji nedostatak vizije i dugoročne strategije. Ako ih Dinamo ima, onda će zadržati trenera s kojim je produžio ugovor, suprotno bi značilo da se opet sve radi u afektu, na bazi euforičnog odnosno depresivnog raspoloženja. Ako Petev ostane, morat će se riješiti njegovi problemi sa Sammirom te Fernandesom ako na kraju ipak bude u rosteru za sljedeću sezonu. Taj problem mora riješiti klupsko vodstvo.

Naravno, ako se bude mijenjala vizija i strategija, što je u Maksimiru često, onda se sve treba dati u ruke sportskom direktoru Romeu Jozaku. Neka mu se onda podari funkcija menadžera engleskog tipa i neka se krene u novu eru. Dinamo je definitivno na prekretnici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:44