Neja Markičević / Cropix
MODRI RAT

Kuže odbrusio Mamićima: 'Tko su ta dvojica da masturbiraju nad tuđim problemima...!?'

Piše: ArhivaObjavljeno: 27. studeni 2012. 23:40

Nekako na marginama Jurčićeva obraćanja naciji, na jedno benigno pitanje o trenerovu statusu kod navijača koji, eto, ne djele oduševljenje čelnika Dinama izborom Krune Jurčića, reagirao je i Zoran Mamić. U pomoć je uletio sportski direktor i – podjelio packe novinarima, ali i što je važnije, Josipu Kužeu!

Da se razumijemo, nije ga Zoki imenovao, ali i površni pratitelji zbivanja u Maksimirskoj 128 znaju da se radilo o legendarnom treneru pod čijom je palicom Dinamo posljednji puta igrao nogomet! Nit' kontrolirani, nit' umjetni izučen na fakultetima, već nogomet koji je vratio navijače na tribine. Dakle, o njemu Mamić junior misli slijedeće, citirano:

- I vi ste svjedoci, a neki od vas i sudionici, da su se pojavili natpisi koji promoviraju neke osobe sumnjivog morala i karaktera s puno poroka. To su vrijednosti koje trebaju biti u Dinamu, a čovjek poput Krune Jurčića ne treba. To su zamjene teza što bi rekao Zdravko. Kod nas se promovira ono što ne valja – rekao je dakako bez imenovanja. No, nije šija nego vrat reklo bi se pa je tako i sam Kuže znao da su rečenice Zorana Mamića adresirane upravo njemu. I nije ostao dužan.

- Kažete da nije imenovao? E pa ne želim niti ja imenovati, ali ću reći da sam ja prokockao novac, a neki su prokockali Svetinju. I tko onda ima veći porok? Jesam li ja veći kockar ako sam izgubio novac ili neki koji su izgubili dječje osmjehe i veselje navijača? – sipao je Kuže, uzeo trenutak, dva i nastavio u istom stilu:

- Žao mi je što neki, a naglašavam da ih neću imenovati, uzimaju si za pravo da s takvom lakoćom masturbiraju po tuđim životima i problemima. Njima ništa nije sveto – naglasila je Dinamova legenda.

Iako sportski direktor ima takvo mišljenje o Kužeu kako već ima, nameće se logično pitanje zašto je onda Zdravko Mamić pregovarao s njim nedavno? Zašto onda karakter Josipa Kužea nije bio upitan, baš kao i moral te poroci od kojih Kuže nikada nije bježao?

A pregovarali su prije nekoliko dana. Priča ide da su se razišli kada su stigli na financije. Cifra koju je Kuže izbacio skoro je šlagirala izvršnog predsjednika Dinama i više se nije javio. A što je Kuže nudio zauzvrat?

- Imao sam ambiciju i entuzijazam da napravim ekipu, igru, rezultat i da naposljetku vratimo ljude u Maksimir. Zvao me Zdravko nedavno i rekao mi: 'Joža, ajmo pričati'. Ne mogu reći da je bio decidiran oko mog preuzimanja Dinama, ali da je razgovor je išao u tom smjeru to je činjenica – otkrio je Kuže koji tvrdi da u njemu nema ljutnje zbog toga što se Mamić na koncu okrenuo u smjeru Krunoslava Jurčića.

- Klub je ukazao povjerenje Jurčiću i ja to poštujem. Uostalom, prije nekoliko mjeseci sam vam rekao da mi se čini kako sam posljednji trener kojeg bi Zdravko uzeo za trenera – poručio je vječni kandidat za trenera Dinama i miljenik navijača ljut zbog prozivanja za kojeg doista nije bilo razloga. Jurčić je odabran, promoviran i već je odradio dva treninga...

- U meni nema gorčine, ali ne možeš se tako igrati s tuđom časti. Čekaj čovječe, što da ja tebi kažem ako ti za mene misliš da sam osoba sumnjiva morala i da nemam karakter. Zapitaj se kakav si tek onda ti - završio je Josip Kuže.

A kakvi su ti kojima on uzvraća jasno je čim ovakvo mišljenje serviraju javnosti o čovjeku s kojim su do jučer pregovarali i kojeg su mogli predstavljati za istim tim stolom kao danas Jurčića. Kojeg dakako sada hvale do nebesa. Samo neki od komplimenata koje je dobio od sportskog direktora jesu da je Jurčić «osvjedočeni karakter, kvalitetan radnik koji je lojalan klubu i osoba koja dokazano voli Dinamo». Sve redom floskula na floskulu, univerzalni epiteti koje će primjeniti na svakog tko se danas sutra primi trenerskog posla u Maksimiru.

Linker
23. travanj 2024 22:19