CROPIX
TEŠKE RIJEČI

LEGENDA HAJDUKA PONOVNO 'OPRALA' MLADOG ŠEFA 'Može ga biti sram, smijenit ću ga prije ljeta! On je najgori predsjednik kluba u zadnjih 50 godina!'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 06. veljača 2017. 14:23

Nekadašnji igrač i skaut Hajduka Vilson Džoni u subotu se na Biloj noći u Novalji obrušio na predsjednika Bijelih Ivana Kosa, jer čelni čovjek kluba s Poljuda nije pozdravio veterane. Svjedoci koji su bili na događaju kažu da nije bilo nimalo ugodno te da su riječi bile neprimjerene. Džoni je navodno sarkastično rekao da pozdravlja predsjednika Hajduka koji se zove kao nekakva ptica... Dan nakon toga kontaktirali smo Džonija koji kaže da stoji iza svega što je rekao.

Nepotrebne uvrede

- Gospodin Kos je došao na Bilu noć u Novalji gdje smo bili prisutni jer smo igrali utakmicu povodom 106. rođendana Hajduka. Gospodin Kos, ne samo da nas nije pozdravio, nego nas nije ni pogledao kada je došao. Kasnije je imao priliku pozdraviti nas dok je bio na bini. Kad sam to vidio, zatražio sam riječ kao kapetan veterana da i ja nešto kažem. Što je on to uradio za Hajduk? Može ga biti sram, on čak ni ne navija za Hajduk. Može ga biti sramota što ne poznaje veterane Hajduka. Ljudi su me podržali i pljeskali su mi. Možete slobodno napisati da neće ostati do ljeta na čelu Hajduka, ja ću ga smijeniti. Čak sam načuo da je dobio bonus od 40 tisuća eura za pozitivno poslovanje kluba. Mogu reći da je on najgori predsjednik u povijesti kluba u zadnjih 50 godina. Pa prva mu je izjava bila da nije navijač Hajduka. Ja jedino priznajem Torcidu koja je istinski uz Hajduk - rekao je Džoni.

Ivan Kos
Jakov Prkic / Hanza Media / Hanza Media

Što o svemu kaže Ivan Buljan, predsjednik udruge Hajdukovih veterana?

- Da sam mogao, najradije bih se sakrio pod stol, bila je neugodna situacija. Istina je da Džoni iskočio malo iz tračnica, jer smo mi tamo bili službeno kao veterani Hajduka i tako bismo se trebali ponašati. Nitko nema pravo na privatne izjave. Naravno da je Kos pogriješio što nas nije pozdravio, ali nije bilo potrebe vrijeđati ga - kazao je Buljan.

Greške s obje strane

Buljan je na čelu udruge veterana i nije zadovoljan odnosom prema njima...

- Mi smo ogorčeni jer nas se sotonizira, rade se liste nepoželjnih, a pisali smo najsvjetlije stranice povijesti našega kluba. Poslije je predsjednik Kos došao do mene, rekao je da je imao namjeru pozdraviti nas kasnije, ali nakon što je Džoni izašao na binu sve je izgubilo smisao. Kao predsjednik udruge moram pokušati riješiti tu situaciju. Već smo unaprijed dogovorili sastanak u vezi našega statusa. Želimo biti dio Hajduka, da nas se cijeni i da smo dobrodošli u klub kako i priliči veteranima, koji su osvajali trofeje, a ne da se događaju ovakvi incidenti. Žao mi je što se ovo dogodilo, ali bilo je grešaka s obje strane. Nitko iz ovog neće izaći previše sretan. Sad to treba što prije zaboraviti i otvoriti novu stranicu - poručio je Buljan kao čelni čovjek veterana Hajduka.

Nakon što se cijela priča jučer raširila po medijima, izjavu je dao i predsjednik Hajduka Ivan Kos.

- Izjave i ponašanje dotične osobe najviše govore o njemu samom. Žao mi je domaćina čiji je trud da organizacijom Bile noći još jednom pokažu svoju ljubav prema Hajduku zasjenilo ponašanje osobe koja tu bila kao predstavnik veterana. Postoji udruga veterana, koja ima svoj statut i koja treba regulirati ovakve i slične incidente. Poštujemo i štitimo povijest, velikane i institucije kluba. Želimo suradnju i potičemo je, no pravila, odgovornosti i sankcije moraju postojati. Nitko, pa ni onaj koji je sudjelovao u stvaranju ugleda kluba, nema ga pravo rušiti. Nažalost, ovo nije izdvojen slučaj i tome treba stati na kraj jer se osim na klub, baca ružno svjetlo na sve bivše igrače koje se svrstava u ‘pijančine i žicare’, što je nedopustivo. Uskoro se sastajemo s predstavnicima udruge i nadam se da ćemo surađivati isključivo na dobrobit Hajduka - rekao je Kos.

Linker
01. svibanj 2024 20:50