Ivan Buljan ispred Hajdukovih murala na Poljudu.
 Foto: Mario Todoric / Cropix
JASAN STAV

LEGENDA HAJDUKA RAZOČARANA STANJEM U SLAVNOM KLUBU 'Žalosno je da se Hajduk veseli trećem mjestu, a samo je jedan igrač 'taj''

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2017. 12:30

Veterani Hajduka dočekani su u Bedekovčini na humanitarnoj akciji za malenu Petru kao istinske zvijezde, a spomenuta je humanitarna akcija bez sumnje polučila željeni efekt. Puna dvorana mogla je uživati u potezima obiju momčadi, a najveća je zvijezda veterana Hajduka bez sumnje bio voditelj Udruge veterana splitskog kluba Ivan Buljan.

- Uvijek se rado odazovemo ovakvim akcijama i projektima, a tako će biti i ubuduće. Mislim da svi možemo biti zadovoljni s obzirom na ispunjeno gledateljstvo, a ovoga je puta rezultat ipak bio u potpuno drugom planu. Najvažnije je da se skupe sredstva za liječenje djevojčice i da ona u potpunosti ozdravi. To će biti najveća pobjeda za sve nas koji smo sudjelovali u ovoj akciji u Bedekovčini.

Ivan Buljan
Foto: Jakov Prkic / Cropix
Ivan Buljan

Ostaje nam nada

Naravno, bilo je nemoguće ne priupitati istinsku Hajdukovu legendu o sadašnjem trenutku Majstora s mora, koji je daleko od slavljeničke atmosfere kakva je vladala proteklog petka u Zagorju. U Splitu već duže vrijeme traje fascinacija narodnim klubom u kojem navijači imaju gotovo presudnu riječ. Koliko god se to u prvi trenutak činilo idealnim, kako svaka medalja ima dvije strane, tako je i sadašnje Hajdukovo stanje u neku ruku idealno da se zamaskira još jedna natjecateljski propala sezona splitskog velikana. Stječe se dojam da je u ovom trenutku na Poljudu najvažnije što se iz dana u dan povećava broj članova učlanjenih u Udrugu Naš Hajduk i da se pritom nitko ne zamjeri Torcidi. A činjenica da samo u ovoj sezoni Hajduk u pet dvoboja protiv Dinama i Rijeke nije upisao nijednu pobjedu kao da nije presudna ili previše važna.

Zbog svega je navedenog vrlo zanimljiva i Buljanova konstatacija o trenutnim Hajdukovim ambicijama.

- Žalosno je da se Hajduk veseli osvajanju trećeg mjesta. No u ovom trenutku to je surova stvarnost našeg kluba. Dinamo i Rijeka već su duže vremena dosta ispred nas, a i nisam sto posto siguran da je ovakvo funkcioniranje kluba put za povratak na trofejne staze. No Hajduk je izabrao svoj put u kojem su navijači gotovo presudan faktor i tu se nema što previše dodati. Ostaje nam se samo nadati da će u budućnosti biti bolje.

Previše ozljeda

Realno gledajući, sadašnja momčad Hajduka prepuna je stranaca i igrača prosječne kvalitete koji teško mogu zadovoljiti Hajdukove šampionske ambicije.

- U ovom je trenutku, nažalost, u Hajdukovoj momčadi teško naći neku ekstra klasu, gotovo da je i nema, možda je samo jedan igrač - Kamerunac Franco Ohandza - taj, on je ta ekstra klasa, no veliko je pitanje kakvu korist u konačnici od njega može imati klub kad Ohandza dvije utakmice igra, a sedam ne igra zbog raznoraznih ozljeda i zdravstvenih problema. Ipak, i uza sve spomenute nedostatke i probleme Ohandza je bez sumnje u ovom trenutku najbolji igrač Hajduka i drago mi je što je ostao na Poljudu - zaključio je Iko Buljan, koji je status istinske Hajdukove legende potvrdio i u Bedekovčini.

Linker
20. travanj 2024 16:14