Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
TEŠKO JE VJEROVATI

LEGENDARNI HAJDUKOVAC I ZABORAVLJENI TRENER MOGAO BI BITI TRAJNO RJEŠENJE MODRIH? 'Nema tog trenera koji ne bi želio biti trener Dinama!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. rujan 2016. 10:24

Da, jučer smo dobili potvrdu, iz Dinama će krenuti poziv Blažu Baki Sliškoviću. Klupski čelnici razgovarat će s njim na temu “mogući trener Modrih”. To što će kontaktirati Sliškovića, naravno, ne znači ništa, ne znači da će biti trener, ali očito je da u Maksimiru razmišljaju i o toj opciji. Jučer smo porazgovarali s Blažom Sliškovićem koji je trenutačno u Mostaru.

- Pa, to je za mene iznenađujuća pozitivna vijest. Ako je tako...

Kažemo mu da jest...

- Izvrsno onda.

Arhiv Slobodne Dalmacije / CROPIX / CROPIX

Posljednji trenerski posao Blaž Slišković imao je u Širokom Brijegu, prije gotovo dvije godine.

- Trenutačno sam bez angažmana. Pročitao sam u vašem listu da su me spomenuli u Maksimiru, za mene je to zaista krasna priča. Suvišno je o tome govoriti. Trenirati Dinamo je ogromna stvar, kad bi to tako bilo.... Za bilo kojeg trenera biti na klupi zagrebačkog kluba nešto je neprocjenjivo, najveća vrijednost.

Nisam ih urekao, ali...

Pričamo mu ono što smo čuli u Maksimiru, da klupski čelnici traže trenera koji je spreman na rudarski posao. Je li to i njegova trenerska filozofija?

- Apsolutno! Možete pitati bilo koga. Rad na travnjaku je prioritet, uvijek se maksimalno trudim da svoju filozofiju rada prenesem na igrače. Valja naporno raditi i trenirati, jer bez toga teško da se bilo koja filozofija ili ideja trenera može sprovesti. Rad mora biti mukotrpan i težak, sve ostalo su samo priče.

One starije ne treba podsjećati, one mlađe treba podučiti da je Blaž Slišković bio jedan od najtalentiranijih nogometaša bivše Jugoslavije, ali volio je boemski život, tako da zbog toga nije uspio autorizirati i veću karijeru. I kao trener Baka Slišković nudio je lijepe partiture.

B
Fedja Krvavac/ALL / ALL

Kao izbornik BiH skoro se plasirao na svjetsku smotru u Njemačkoj, a posebna priča vezana je za Hajduk.

- Morao sam otići iz Hajduka, a bili smo prvi na tablici HNL-a. Za mene su to tada bili neobjašnjivi razlozi, ali za neke očito objašnjivi. Ta godina kad je Hajduk napravio gaf i otjerao me bez ikakvog razloga ostala im je kao posljednja u kojoj su osvojili naslov prvaka Hrvatske! Neću sada kazati da sam ih urekao, ali znate kako se kaže u narodu, sve se vrati, prije ili kasnije. Prošlo je od tada jedanaest godina, a Hajduk više nije bio prvak Hrvatske.

Split, 261215.
14. po redu malonogometni turnir
Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

Svi treneri bi došli

Kao prvi strani trener u Albaniji osvojio je naslov prvaka te države s Tiranom.

- Jest, osvojio sam s Tiranom prvo mjesto, odlično smo igrali, nakon toga sam imao kratku epizodu u Rumunjskoj, onda sam otišao u Saudijsku Arabiju i Kinu. Zadnji angažman je bio u Širokom, zadnjih sedam kola. Klub je imao nešto negativnije rezultate pa su me zvali da odradim posao do kraja sezone, jer sam tražio angažman u inozemstvu.

Na mogući poziv iz Maksimira Blaž Slišković kaže:

- Gledajte, nema tog trenera koji ne bi želio biti trener Dinama! Ne znam sad kako će ispasti ovo što ću kazati, ne bih želio da mi netko spočitne da sam neskroman. Mislim da u jednom tako velikom klubu kao što je Dinamo zaslužujem priliku pokazati što mogu i što znam!

Toliko Baka... Ako je vjerovati onome što smo čuli jučer, sad je na potezu Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 14:48