Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
RIJEKA NA PREKRETNICI

LIGA PRVAKA NOSI I POVIJESNO PRESLAGIVANJE NA RUJEVICI Uz pravu ponudu mogu ići Andrijašević, Bradarić, Gorgon, Ristovski, Vešović, Gavranović...

VRUĆA ROBA LJETNOG MERCATA Što čeka Riječane na kraju sezone po pitanju izlaznih transfera
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 28. travanj 2017. 19:55

“Osvojimo li naslov prvaka, samo ćemo nastaviti svojim putem, nikakvog divljanja po pitanju transfera neće biti.” Tako glasi poruka Damira Miškovića, predsjednika Rijeke koji nije propustio istaknuti da će budžet iznositi deset milijuna eura i da će planovi za nadolazeći period biti vezani uz to kako ga ispuniti.

Adekvatne zamjene

Hoće li to značiti i novi val prodaje ponajboljih kakav se dogodio prošlog ljeta? Takva se mogućnost u ovom trenutku ne čini realnom, pogotovo ako Rijeka u idućih šest kola potvrdi naslov prvaka i izbori kvalifikacije za najelitnije klupskog nogometno natjecanje. Suvišno je uopće isticati kakve bi, prije svega financijske, koristi imao riječki prvoligaš plasmanom u nogometnu elitu pa je samim time i razumljivo da će se igrački kadar pokušati prilagoditi tom cilju. Naravno, odlazaka će biti, ali ne bi trebalo biti u onolikoj mjeri u kojoj je to bilo prije godinu dana.

Liga prvaka bi i samim igračima mogla biti izazovna, prilika za realizirati još bolji transfer u budućnosti, ali to ne znači da će se momčad imperativno pokušati zadržati na okupu. Klupski čelnici više su puta izjavili da klupsku politiku neće mijenjati jedna pobjeda ili jedan poraz, pa analogno tome ne treba očekivati da će kvalifikacije za Ligu prvaka značiti zaključavanje vrata izlaznih transfera.

Rijeka je jednostavno prisiljena živjeti od onoga što stvori, a u kojem će smjeru ići ljetni prijelazni rok konkretnije će se znati početkom lipnja. Na Rujevici ništa ne žele prepustiti slučaju, svjesni su da je pred riječkim prvoligašem nikad veća prilika za napraviti nešto što nikad ranije nisu uspjeli i cijeli klub odnosno sve aktivnosti usmjerene su tom cilju. Prema iskustvima iz zadnjih prijelaznih rokova vjerojatno će se dogoditi dva-tri izlazna transfera kojima će se zatvoriti budžet, ali ne treba sumnjati ni da će se dovesti adekvatne zamjene, baš kao što je to bilo i prolog ljeta.

Svi ugovorno vezani

Tko bi mogao otići? Nakon ovakve sezone jamačno postoji interes za svakog igrača iz Kekova kadra, a imena onih koji će otići u prvom redu će ovisiti o visini ponuda budući da su svi ugovorno vezani s Bijelima. Ipak, vruća roba ljetnog mercata sigurno će biti Andrijašević, Bradarić, Gorgon, Ristovski, Vešović i Gavranović, a visina ponude bit će ključna da se digne rampa za nečiji odlazak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:02