Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PRVE ŽRTVE OZLJEDA

LOŠE VIJESTI S PRIPREMA Ozlijedila se najveća mlada zvijezda Dinama, ali i sve bolji Španjolac koji se već vratio u Zagreb!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. lipanj 2017. 17:39

Kao da smo jučerašnjom temom i razgovorom o ozljedama ureknuli Dinamo, već je popodnevni trening u utorak donio loše vijesti za Ivajla Peteva. Stradali su, naime, Dani Olmo i Ante Ćorić. Olmo je osjetio bol u predjelu aduktora, pa je napustio trening, Ćorić je u duelu sa stasitim Benkovićem izvukao deblji kraj i opet ozlijedio gležanj.

Pregled u Zagrebu

Međutim, nije izgledalo ništa ozbiljnije sve do srijede ujutro. Olmo je odmah ostao u hotelu, nije ni otišao na trening, dok je Ćorić nakon nekoliko koraka, šepajući napustio travnjak. Olma nje za to vrijeme tema menadžer Davor Bukovina odveo na pregled magnetskom rezonancom, međutim, kako u blizini Moravskih Toplica nije bilo adekvatne aparature, Bukovina je Olma morao odvesti u Zagreb, gdje je kasno poslijepodne Olmo obavio pregled. Radi se o rupturi mišića aduktora, što znači da Olma prema prvim procjenama neće biti oko tri tjedna. Vidjeli smo Olmu lice, bio je utučen prije odlaska na MR, ne znajući što će pokazati “mašina”, sigurno je u glavi imao svoj odličan start priprema, ali i Juniora Fernandesa koji ne posustaje i ozbiljno prijeti da ga istisne iz momčadi. Šteta za Olma, taj momak sve više napreduje. Izgubit će sljedeća tri tjedna priprema, dakle neće ga biti na službenom otvaranju natjecateljske sezone.

Sve više problema

Šteta i za Ćorića. Nova Dinamova “desetka” također izgleda jako dobro na treninzima, pogotovo u utorak poslijepodne kad dvije momčadi igraju međusobno. Ćorić i Fernandes bili su prva imena u svojoj, crvenoj momčadi, iako ima tu kod obojice trenutaka kad malo zaborave na obveznu igru, Fernandes je imao i nekoliko krivih dodavanja, ipak je njihov doprinos igri značajan, nekoliko puta zaslužili su i veliki “bravo” suigrača i stručnog stožera. Sudeći po intenzitetu, ti su treninzi vjerojatno i jači od nekih utakmica u HNL-u, da je tako pokazuje i dosadašnji liječnički karton. Prvo je stradao pomoćnik Marko Marić, zatim Angelo Henriquez, sad Ćorić i Olmo. Ostat će vječna enigma kako Dinamovi nogometaši tako srčano izgledaju na treninzima na pripremama, a kako je dojam kad počnu natjecateljske utakmice često dijametralno suprotan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:17