CROPIX
8. KOLO HNL-A

LUDA UTAKMICA NA RUJEVICI, OVO SE NE VIĐA ČESTO U HNL-U Furiozna Rijeka zabila čak sedam golova! Rekord je izjednačen, pao je i eurogol!

Nogometaši Rijeke izjednačili su najveću pobjedu ikad ostvarenu u HNL-u (7:0 protiv Zadra u sezoni 2002/03.), ostvarili su najveću pobjedu u nešto više od dvije godine što igraju na Rujevici (dosad je najveća pobjeda bila 5:0 protiv Osijeka u kolovozu 2015.), lakoćom se obračunali s Cibalijom i sedmicom najavili početak Europske lige i sraz protiv AEK-a u četvrtak.
Piše: damir begovićObjavljeno: 09. rujan 2017. 14:27

RIJEKA - CIBALIA 7:0 (Gavranović 2', Gorgon 5', 42', 94', Heber 51', Mišić 62')

RIJEKA: Prskalo - Vešović, Župarić, Punčec, Zuta - Bradarić, Mišić - Kvržić, Gorgon, Heber - Gavranović.

CIBALIA: Brkić - Karamarko, Zgrablić, Peričić, Rubić - Muženjak, Plum - Miličević, Pervan, Galić - Štrkalj.

-----------------------------------------------

Hrvatski prvak Rijeka demolirala je na Rujevici Cibaliju s čak 7-0 i potvrdila odličnu formu uoči dvoboja 1. kola Europske lige u četvrtak protiv AEK-a.

Riječani su već u prvih pet minuta postigli dva gola protiv smušene Cibalije - u 2. minuti je nakon kornera dobro reagirao Mario Gavranović, a tri minute kasnije iz gužve je pogodio i Alexandar Gorgon.

Austrijanac Gorgon je u 42. minuti zabio i svoj drugi gol, da bi se u 50. minuti u strijelce upisao i Brazilac Heber. U 52. minuti Filip Bradarić je s 25 metara postigao prekrasan gol za 5-0, a u 69. minuti još je atraktivniji bio Josip Mišić koji je "škaricama" natjerao vratara Cibalije da i po šesti puta vadi loptu iz mreže. Konačnih 7-0 postavio je svojim trećim golom Gorgon u sudačkoj nadoknadi.

Rijeka je skočila na drugo mjesto s 18 bodova, jedan manje od Dinama i dva boda više od Hajduka, s tim da Zagrepčani i Splićani imaju po utakmicu manje. Cibalia je ostala šesta s devet bodova.

Pred 4000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Gabrilo iz Splita.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 05:58