Zdravko Mamić i Zlatko Kranjčar
 Savo Prelevic / CROPIX
PIŠE T. ŽIDAK

MAMIĆ JE KRANJČARU DAO ODRIJEŠENE RUKE 'Neću ti se miješati u posao i kupit ću ti što želiš'

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 24. srpanj 2016. 15:29

Iako mu to nije stavljeno u “radnu obvezu”, Cico Kranjčar ne odustaje od Lige prvaka! Ne govori previše o tome, ali iz svake njegove rečenice vidi se da čeka tu, presudnu utakmicu. To, naravno, nije utakmica protiv Dinama iz Tbilisija, to će biti jedan drugi i neosporno veliki meč.

- Duboko u mojim mislima živi plasman u Ligu prvaka. Nisam odustao, ne predajem se, makar smo prodali Pjacu. Nadam se da ćemo pregaziti Gruzijce jer Vardar je bolji od Dinama iz Tbilisija, a mi smo bolji od jednih i drugih - rekao je u petak navečer za kratkotrajnog druženja.

I dok sam ja tupio svoju staru “melodiju” o Anti Ćoriću kao novom Mlinariću, Cico Kranjčar je već počeo čistiti svlačionicu. U drugu momčad je preselio Ježinu, Šovšića, Pamića, Radonjića i Musu, a u Rijeku je poslao Franka Andrijaševića.

Ne znam je li to pametan potez, Andrijašavić je bio jedan od boljih igrača Lokomotive, ako ne i najbolji, a iz mojeg rakursa, bolji i od većine igrača iz Dinamove vezne linije. Ali presuda je donesena, bez prava žalbe.

Za plasman u Ligu prvaka Kranjčaru trebaju igračka osvježenja. Dobio je reprezentativnog stopera Marka Leškovića, nakon što su Schildenfeld i Sigali potpuno zakazali protiv Vardara, a Zdravko Mamić mu je obećao i napadača. Izbor je pao na austrijskog reprezentativca Jakoba Jantchera iz Luzerna, koji bi trebao zamijeniti - Fernandesa. Zar se Cico zaista želi odreći čileanskog reprezentativca? Ako je to direktiva klupske politike, jer Fernandes je vrlo skup (900.000 eura godišnje), onda je sve jasno.

Ako pak Cico ne treba “melankoličnog i bezvoljnog” Latinoamerikanca, onda je to stvar osobne procjene. No, Cico se sjeća dana kada ga je Zdravko Mamić nazvao iz Pariza. Tada još nezaposleni trener već je bio na aerodromu, želio je odgledati završnicu Europskog prvenstva, ali je Mamić inzistirao: "Otkaži let, ti si novi Dinamov trener, kupit ću ti sve što želiš! I neću ti se miješati u posao". Zasad funkcionira...

"EL NiÑo" Ipak, nitko nije očekivao da će trener "dječačkog osmijeha" tako rigorozno početi mesti svlačionicu. Naravno da Kranjčar ima viziju svog Dinama, a kako u inkubatoru pod južnom tribinom nema “novih Pjaca”, morao je otići u shopping. OK, možda bi mogao posegnuti za Davorom Lovrenom i Nikolom Morom, iako su oni prezeleni da bi bili ključni igrači za Ligu prvaka. Ali da će na štih doći Adrian Šemper, zbog kojega je Ježina otišao u "rezalište", to je gotovo sigurno. Cico Kranjčar je vidio sve na utakmici s Vardarom i "okreće brod", traži novi kurs.

Kada smo se rastajali, dobacio je:
- Jako su me oraspoložile vijesti iz Glasgowa, Niko je odigrao vrlo dobrih 60 minuta za Rangerse. Trener se čak kune da će se vratiti u reprezentaciju. Možda jednog dana i u Dinamu budemo zajedno - nada se Cico Kranjčar, koji je vrlo osjetljiv na sina i strepi nad njegovom karijerom. Više nego on sam...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:51