Tomislav Krišto / CROPIX
TAJNI SASTANAK

Mamić nudio Bad Blue Boysima sve za povratak na Sjever, ali je ipak odbijen...

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 14. siječanj 2014. 08:39

Što se točno događalo na famoznom sastanku Dinama i navijača, nakon kojeg su krenule špekulacije o navodnom pomirenju dojučer zakletih neprijatelja, jedna je od najintrigantnijih sportskih tema dana. Prvo se krenulo s časnikom za navijače, pa je iz kluba vrlo sramežljivo najavljeno da bi moglo doći do preokreta, a na kraju su sve demantirali BBB-i javnim priopćenjem. Kasnije se na istu temu javio i ZZD, čiji su stavovi i dalje isti:

- Na temu pomirbe pomaka nema, bezuvjetno tražimo izbore i/ili abdikaciju Zdravka Mamića!

To je, međutim, stara priča, sada već kuca četvrta godina otkad su Dinamovi najvjerniji krenuli u žestok obračun sa Zdravkom Mamićem, u međuvremenu ne odustajući ni milimetra, štoviše svojim su akcijama pridobili i druge navijačke skupine na svoju stranu.

Jasno, insajderske informacije govore da je upravo taj posljednji čin navijačkog ujedinjenja najviše preplašio vodeće ljude u HR nogometu, jer sada to nije borba samo jedne grupe, već cijelog hrvatskog navijačkog pokreta. A to baš i nije bezazlen suparnik...

To je, dakle, prema jednoj strani priče uvod i razlog želje za sastankom, koja je bila toliko seriozna da su Dinamo predstavljala - braća Mamić. No Zdravko i Zoran nisu došli pred vodstvo grupe, već su se našli s određenim pojedincima (čija lica nisu viđena na utakmicama u posljednje vrijeme), koji su potom, nekoliko dana nakon sastanka, ostatku skupine predočili ponudu. Zaista zamamnu ponudu...

“Samo se vratite na Sjever”, stajalo je na ponudi ispred prezimena Mamić.

Boysi su, međutim, ponudu glatko odbili, nakon čega je, bruje navijački kuloari, uslijedio niz “uvjeravanja”. Koja koliko god tvrda bila, ipak nisu promijenila čvrst stav navijača, čija je oštrica inače prilično otupjela budući da su pojedini istaknuti članovi grupe i dalje u pritvoru ili su pak u Splitu dobili zabrane odlaska na utakmice. Radi se inače o “entom” pokušaju mirenja Dinama i BBB-a, no uvjeravaju nas iz navijačkih redova, pokušaji nisu bili iskreni niti su išli direktno, već zaobilaznim, ne baš tako čistim putem. Iako, jasna je poruka i Boysa i ZZD-a, da je Mamić došao osobno i svima njima, to apsolutno ništa ne bi mijenjalo na stvari. Odavno je jasno što oni žele, a na kompromise ili kupovanje mjesta u klubu na ovaj način nipošto nisu spremni.

“Pljunuli bismo na svoje lice nakon svih ovih godina koliko se trudimo inicirati promjene i zakonski osloboditi klub”, nedvosmisleno i poručuje ujedinjena navijačka fronta.

Linker
24. travanj 2024 03:10