Srdjan Vrancic / CROPIX
EKSKLUZIVNO ZA SN

Mandžukić: 'Ne odgovara mi Guardiolin nogomet i zato idem iz Bayerna'

Nakon Reala u Madridu definitivno sam shvatio da u tom načinu nogometa ne mogu dati najbolje od sebe
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. lipanj 2014. 00:44

Mario Mandžukić, koji njeguje specifičan stil odnosa s javnošću, zatvorio se u svoj svijet. Tipično za njega. Osim protokolarnih izjava o reprezentativnim utakmicama i pripremama, odnosno javnih istupa (i konkretnih pomoći) u znak podrške stradalnicima u katastrofalnim poplavama u Slavoniji, Mandžukić je utihnuo. Pogotovo na temu Bayern, što izuzetno golica javnost, ne samo hrvatsku nego i njemačku... Može li nam Mario Mandžukić pomoći u dešifriranju idućih mu klupskih putova?

- Nemojte inzistirati jer vam nemam što reći. Kad bude konkretnijih novosti, javnost će biti pravovremeno obaviještena. Koncentriran sam na Svjetsko prvenstvo.

Kad još ne možemo o perspektivi, pokušali smo nešto više izvući iz bliže prošlosti. Nismo očekivali velike rečenice na temu Bayern - Guardiola, ali ovaj put nas je ipak uspio iznenaditi...

- Puno je toga napisano i izrečeno na temu mog statusa, poglavito pred finale kupa Njemačke u Berlinu. Mogu vam reći da sam još prije, čini mi se da je bio 8. svibnja, zajedno sa svojim zastupnikom Ivanom Cvjetkovićem imao korektan razgovor i razmjenu stavova s čelnikom kluba Karl Heinz Rummenigeom. Tom sam mu prilikom kazao da sam odlučio promijeniti sredinu i da je korektno da o tome osobno informiram klupsko vodstvo, kako bismo se shodno tome svi dalje mogli postaviti.

Bilo je kontroverzi oko vašeg statusa u finišu sezone, polemičkih tekstova na temu odnosa s trenerom Guardiolom i vašeg povratka u Hrvatsku prije kup-finala u Berlinu. Ovaj podatak da ste Bayern upoznali sa svojom željom da idete baca drugačije svjetlo na javnu percepciju vašeg odlaska iz Münchena?

- Zna se da nisam sklon stalnim medijskim istupanjima i kontinuiranom pojašnjavanju onog što mediji objavljuju. Mislim da je u redu što sam iskreno kazao klupskim čelnicima svoje viđenje stvari, i to na vrijeme. U Bayernu je meni bilo fantastično, kao što je to fantastičan klub. Doista donedavno nisam pomišljao da odem, pogotovo nisam mislio da bi se to moglo dogoditi već sada. No budimo iskreni, meni ne odgovara ovaj stil igre koji Guardiola želi provesti u Bayernu. Nakon prve utakmice s Realom u Madridu definitivno sam shvatio, koliko god se trudio, u tom načinu nogometa ne mogu dati najbolje od sebe. Kad je tako, onda se ne osjećam dobro i najbolje je za sve da se rastanemo. Hvala klubu koji je nudio i produženje ugovora, hvala i Guardioli, koji je veliki trener i svima želim doista sve najbolje u budućnosti. Bayern i njegovi navijači uvijek će biti najljepša i superemotivna priča moje karijere. Sada je vrijeme za nove izazove.

Gdje?

- Pozdrav svima u Hrvatskoj - završio je MM javljanje iz Brazila.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:22