Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
ZAVRŠENA PRIČA

MARIJU GAVRANOVIĆU SE SPREMAJU TEŠKI DANI Ostatak sezone provest će na tribinama nakon što mu je propao veliki transfer u Dinamo?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 04. rujan 2017. 13:44

Mario Gavranović u Dinamo, Mario Gavranović iz Dinama... Priča koja se zakotrljala zadnjeg dana prijelaznog roka do njegovih posljednjih minuta nije dobila konačni epilog, što ne znači nužno da neće u tjednima ili mjesecima koji slijede. Jer verzije, dakako neslužbene, potpuno su oprečnog sadržaja.

Prema jednoj ništa se nije dogodilo i Gavranović nije bio tema Rijekinih razgovora s Dinamom, prema drugoj transfer je bio nadomak realizacije kada je cijeli posao stopirala Rijeka i od njega neće biti ništa, prema trećoj transfer je samo odgođen do siječnja zbog negativnih reakcija koje je među navijačima Bijelih izazvala mogućnost da se rivala ojača ponajboljim igračem.

Prema ovoj zadnjoj verziji Gavranović bi u siječnju trebao postati igrač Dinama, Domagoj Pavičić iz statusa posuđenog igrača postati igrač Rijeke u punom smislu i priča koja se zakotrljala zadnjeg dana prijelaznog roka dobiti konačni epilog. Hoće li tako doista i biti?

Preveliki apetiti

Prema tumačenju na Rujevici ništa se nije dogodilo i Gavranović je igrač Rijeke s ugovorom i obvezama koje iz istog proizlaze. Ipak, prepoznatljivi bijeli Mercedes, u kojem se u ulozi vozača do sada na riječkim ulicama moglo vidjeti Marija Gavranovića, u četvrtak je bio parkiran na adresi Maksimirska 128 što je u danu kada je njegov mogući transfer u Dinamo postao aktualan bilo prilično indikativno. Naravno, ne mora to ništa značiti, mogao je tim autom bilo tko s Rujevice doći na Maksimir, ali...

Pokretač cijele priče s Gavranovićem i Dinamom bila je zadnja godina ugovora u koja je počela teći napadaču Rijeke. Gavranović navodno nije bio zadovoljan onime što je Rijeka nudila za produženje suradnje, nije navodno prihvatio ni ugovor jednog inozemnog kluba čija je ponuda zadovoljila riječke zahtjeve i tijekom četvrtka se kuloarski počelo spominjati da je dogovor s klubom bio da na Maksimir preseli u zimskom prijelaznom roku.

To bi se vjerojatno i dogodilo budući da bi taj posao zadovoljio sve strane, Gavranovića koji bi u Dinamu dobio bolji ugovor, Rijeku jer bi izbjegla da igrač ode bez odštete i dobila nešto novca ili nekog igrača (Pavičić…), a Modri dodatnu kvalitetu u napadačkom dijelu. I sve bi strane bile zadovoljne da netko cijelu priču nije odlučio ubrzati. Sam Gavranović ili netko od ljudi koji skrbe o njegovoj karijeri…

Još u srijedu navečer ništa nije upućivalo na takav scenarij. Matjaž Kek je u završnici poslijepodnevnog treninga servirao igračima utakmicu od tri poluvremena po deset minuta na skraćenom igralištu i jedini trenutak koji je mogao upućivati na neku Gavranovićevu nervozu bio je jedan malo čvrsti start Punčeca. Ipak, već u idućoj akciji Gavranović je nanizao nekoliko igrača pa lijepo poentirao i zaradio glasnu pohvalu Matjaža Keka. Po svemu sudeći, priča s odlaskom u posljednja 24 sata ljetnog prijelaznog roka zakotrljala se u srijedu navečer i izazvala popriličnu lavinu u riječkim nogometnim krugovima.

Odgovori stižu uskoro

Navijači su podijeljeni, od onih radikalnih koji su na društvenim mrežama počeli prijetiti vraćanjem pretplatničkih iskaznica ili iskazuju Filipa Bradarića kao pozitivan primjer budući da je odbio inozemni transfer i ostao dio riječke europske priče koja slijedi ove jeseni, do onih koji iz strogo poslovnog kuta razumiju i opravdavaju ovakav transfer nakon što je Rijeka “stjerana u kut” s igračem koji, po svemu sudeći, ne želi produžiti ugovor i za nekoliko mjeseci može otići bez odštete.

Što slijedi Gavranoviću do zimske stanke, travnjak ili tribina, pitanje je koje bi moglo dobiti odgovor već kod prve službene utakmice koju Rijeka 9. rujna igra protiv Cibalije na Rujevici. Opcija je nekoliko, a jedina koja bi, pod pretpostavkom da Gavranovićev odlazak u Dinamo nije već dogovoren za siječanj, vratila narušeno povjerenje je igračeva “mea culpa”, potpis novog ugovora i nastavak svoje priče s Rijekom do nekog novog transfera.

Završena priča

Ipak, takav se scenarij u ovom trenutku čini malo vjerojatan, puno izglednije je da je Gavranović sjajnom partijom protiv Intera u Zaprešiću završio svoju riječku priču odnosno da će nastavak jesenskog dijela sezone gledati s tribine. Naravno, postoji i opcija transfera u neku od zemalja gdje je prijelazni rok i otvoren još nekoliko dana (Bliski istok, Rusija, Kina, Nizozemska…) no u ovom se trenutku to čini najmanje izglednom varijantom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:37