CROPIX
NITKO NIJE SASVIM ZADOVOLJAN

MATJAŽ KEK: Ja sam vidio svašta, ne samo taj karton! U DINAMU RAZOČANI: Sami smo si krivi! Pa Rijeka osim kod gola nije ozbiljno zapucala'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. prosinac 2016. 19:40

Derbi je završio remijem, razlika je ostala šest bodova, a od dvojice trenera zadovoljniji je, svakako, bio Matjaž Kek. Nije to ni pokušao sakriti.

- Čestitam igračima, iako smo htjeli uzeti sve. Na kraju moraš biti zadovoljan, premda smo imali meč-loptu u 89. minuti. Ali uza sve što je bilo, naših loših 10 minuta, dosta kartona, ispalo je dobro. Ostaje šest bodova više - započeo je Kek, pitanja su, očekivano, odmah išla u smjeru sudačkih odluka.

- Gorgonovo isključenje? Možda se na TV-u bolje vidi.

Ali, što je on vidio?

- Ja sam vidio svašta, ne samo taj karton, ali neću komentirati suđenje. Bilo nam je teško igrati s toliko kartona, a sad, kako je do njih došlo, neću govoriti. No, to nam je oduzelo glavni forte naše igre, pritisak na igrača s loptom. Ipak, izdržali smo, iako nije bilo lako, isključenje je bitno utjecalo na tok utakmice.

Baš to što su njegovi igrači izdržali najveći je plus za njega i njih. Nisu potonuli, nisu posustali.

- Oni se inate, to je najplastičniji odgovor, idu, žele, ginu jedan za drugoga. Odlično smo ušli u utakmicu, onda je Dinamo bio dobar, imao šanse. Prskalo nas je držao na životu. A ujutro se nije znalo hoće li braniti, imao je virozu, nije se osjećao dobro.

Nisu posustali ni dinamovci, uporno su promašivali velike prilike, da bi se na kraju morali spašavati iz teške situacije. S lica Ivajla Peteva je nestao osmijeh koji ga je krasio zadnjih dana, pogotovo od pobjede u Gradskom vrtu.

- Nisam zadovoljan zbog toga jer smo imali četiri-pet šansi, nismo zabili, a primili smo takav glup gol kakav je nemoguće primiti. I u Ligi prvaka smo dobili puno golova nakon naših grubih grešaka. Prvih 15 minuta nije bilo dobro za nas, nakon toga smo se dignuli, šteta što nismo zabili u prvom dijelu. Bila bi drugačija utakmica - započeo je Petev, koji je imao dosta riječi kritike na svoje igrače.

- Samo smo mi krivi za gol, onda smo bili dezorganizirani, ali smo iskoristili priliku kad smo imali čovjeka viška, radili smo što ne treba raditi.

Minus je ostao isti, Dinamo nije uspio što je htio?

- Idemo dalje, moramo se poboljšati, imamo još puno, puno utakmica do kraja.

I Dinamovi igrači žale za propuštenim...

- Ostaje žal za prvim poluvremenom kad smo imali pet ili šest čistih šansi. Eto, to je nogomet. Drugo smo poluvrijeme dobro otvorili, a onda je stigla kontra Rijeke i njihov gol. Uspjeli smo izjednačiti, ali žao nam je zbog ispuštena tri boda. Dižemo glavu, idemo dalje i čeka nas još puno utakmica. Imamo dva susreta s Rijekom i pola prvenstva do kraja sezone, ništa nije gotovo. Rijeka nas je iznenadila sa zonskim presingom prvih 15 minuta, a nakon toga nisu imali konkretan udarac osim tog kad su poveli. Stvarno nam je žao zbog bodova - rekao je Mario Šitum pa nadodao:

- Svi su potišteni. Promislit ćemo još malo večeras o ovome, a sutra zaboravljamo i okrećemo se novim utakmicama. Idemo u Torino, ne bojimo se visokog poraza tamo. Nemamo što izgubiti, možemo samo iznenaditi. Mislim da trebamo uživati u toj utakmici.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 15:00