Matjaž Kek
 Tomislav Kristo / Hanza Media / CROPIX
RIJEČ TRENERA

MATJAŽ KEK NAKON JOŠ JEDNOG KIKSA NIŠTA NIJE ZAMJERIO IGRAČIMA 'Opet je tu bilo želje, ali kao da se neka negativna karma nadvila nad nama'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 18. studeni 2017. 23:17

U utakmici 16. kola 1. HNL, Rijeka na Rujevici nije uspjela "srušiti bunker" gostiju iz Zaprešića. Bila je ovo peta uzastopna utakmica aktualnog prvaka u HNL-u bez pobjede.

U prethodna četiri kola Rijeka je redom gubila od Istre 1961, Osijeka, Dinama i Lokomotive, a posljednju pobjedu ostvarila je 1. listopada protiv Rudeša.

Treća Rijeka sada ima 26 bodova, dva manje od drugog Osijeka, a jednim više od četvrtog Hajduka koji ima utakmicu manje, dok je Inter peti sa 22 boda, jednim više uz utakmicu više od šeste Lokomotive.

Matjaž Kek nije imao zamjerku na svoje igrače.

- Opet je tu bilo želje, ali kao da se neka negativna karma nadvila nad nama i nikako ne možemo imati taj mirni završni pas. Ja im ne mogu ništa zamjeriti, trudili su se ali naravno da ne možemo biti zadovoljni s ovim bodom - rekao je Kek pa ipak naglasio da od nekih očekuje više.

- Pokušao sam prema naprijed maksimalno rotirati, svima sam dao priliku ali neki i dalje igraju nogomet za sebe. Zamjene su donijele malo žustrine, no očito je da nam trenutno nedostaje igrač koji će na individualnu kvalitetu ili inerciju ući u kazneni prostor i poentirati. Pavičić je krenuo danas na klupi jer je bio malo načet nakon Gorice a i pokušao sam ga malo sačuvati za Atenu budući da Mišić ne može igrati.

Samir Toplak još je jednom odnio bod s Rujevice...

- Puno puta smo Rijeci znali zagorčati život, ali sada prvi puta to nije bio plod neke sreće. Potpuno realan rezultat i ponosan sam na moju momčad. Postavili smo se u čvrsti i kompaktni blok i Rijeka je prvu šansu imala tek u 84. minuti, a to je bila i jedina. Ova ekipa sada ima glavu i rep i to me veseli - zadovoljno je istkanuo Toplak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 12:18