Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
'PITAT ĆE SE NEŠTO I NAS'

MATJAŽ KEK PONOVNO POKAZAO KOLIKI JE GOSPODIN UOČI DOLASKA HAJDUKA 'Sudac Zebec sigurno neće odlučiti derbi!'

MATJAŽ KEK Trener lidera prvenstva vrlo dobro zna koliko je Hajduk u subotu važna utakmica za njegovu momčad
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. svibanj 2017. 19:43

- Derby time! - kaže Matjaž Kek uoči utakmice protiv Hajduka, u najavi ogleda kojem je značaj dodatno napumpan važnosti koju ima za Riječane.

Svaka pobjeda Bijele gura korak bliže naslovu prvaka, eventualni krivi korak dodatno bi zakomplicirao priču oko završnice HNL-a iako to nije scenarij o kojem na Rujevici razmišljaju.

Lokomotiva je već arhivirana, stekli smo dojam, osim bodovnog salda i kartona Andrijaševiću, bez drugih posljedica.

- Izuzetno sam zadovoljan kako su igrači reagirali nakon zadnje utakmice i mislim da će momčad biti spremna odigrati kvalitetno. A to je najbitnije. Govoriti da svi živimo za ovu utakmicu je nepotrebno. Tko umjesto Andrijaševića? Imam rješenja, iako mislim da je nebitno ime.

Istaknuo je Kek i da u ovoj fazi svaka utakmica nosi emocije i napetost zbog uloga koju ima, ali i dodao da do izražaja mora doći kvaliteta.

- Svaka utakmica sa sobom nosi emocije i napetost jer se igra za nešto. Tu je i kvaliteta koju moraš imati ako želiš biti prvi. Bili smo na nekim akcijama koje provodi naša navijačka skupina, a meni je najdublje ostala urezana akcija koju smo imali u dječjoj bolnici na Kantridi. To je ono kada vidiš da je samo jedna pobjeda važna i da samo ta nešto znači. To je ono što bi želio da igrači isto osjećaju. A ako se pitaju jesu li najbolji neka pogledaju tablicu i kraj priče.

Izazov i inat

Novinske stupce posljednjih su dana zaokupile priče o Kekovu odlasku u Crvenu zvezdu, o prodaji klubu, o pričama o fizičkom zamoru, ali trener Bijelih na sve je gledao kroz pozitivnu prizmu.

- Ne sjećam se da su se prošlih godina, kada nismo bili tu gdje smo sada, ovako raspisali, da u važnim novinama imaš po dvije-tri stranice. To samo znači da te cijene i to može samo biti priznanje više. A znate da papir sve trpi. Ja sam svoje rekao, ako mi netko vjeruje dobro, ako ne što ja tu mogu?! A što se tiče igrača, ja bih bio presretan da je netko za mojih igračkih dana pisao da Kek odlazi za tri ili sedam milijuna, da se zanima ovaj ili onaj klub. To znači da nisi “šalabajzer“ ili netko tko ne zna ništa. Meni je to izazov i inat. Moramo cijeniti ono što smo napravili i što radimo, ali i truditi se da u idućoj utakmici napravimo što znamo i možemo. A sve drugo je nevažno - zaključio je trener Bijelih.

'Sudac će biti korektan, sudit će kako zna...'

Suci su često pod povećalom uoči utakmica sa značajem kakvo ima sutrašnji derbi Rijeke i Hajduka na Rujevici, pa je isto i s Marijom Zebecom kojeg smo prozvali sudačkim Mr. Derbyjem. Sudio je onaj derbi s Poljuda kada je imao neugodni susret s maskiranim huliganom, pa i onaj ogled na Rujevici s Dinamom.

- Bit će korektan, sudit će kako zna i sigurno neće biti onaj presudan faktor u derbiju. Pitat će se sve nas koji smo akteri na travnjaku, a mi imamo veliku prednost jer iza sebe imamo i navijače - istaknuo je Matjaž Kek uoči utakmice za koju ne treba posebno motivirati igrače.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 05:24