CROPIX
A DOLAZI VELIKI MILAN

MATJAŽ KEK U SVOM STILU ODGOVORIO NA PROZIVKE 'Dinamo je osvojio rekordan broj bodova i završio drugi! Ali brine me zašto velike utakmice igramo loše'

Ako ne vjeruješ da i u takvoj utakmici protiv Milana možeš parirati, igrati, staviti u probleme njihovu zadnju liniju, onda možeš očekivati probleme
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 26. rujan 2017. 13:11

Trener Rijeke Matjaž Kek uoči velikog četvrtka u Milanu, gostovao je na Radio Rijeci, gdje je najavio jednu od najvećih utakmica u klupskoj povijesti.

- Financijska vrijednost? Nogomet se igra na terenu, idemo kod favorita skupine, a Serie A i HNL dva su različita svijeta. Ali ako ne budemo vjerovali, bili taktički organizirani, imat ćemo problema. Ujutro sam gledao njihovu utakmicu protiv Austrije, oni ne praštaju, vodili su 3-0 nakon pola sata. Ako ne vjeruješ da i u takvoj utakmici možeš parirati, odigrati, staviti u probleme njihovu zadnju liniju, onda te mogu očekivati veliki problemi - počeo je Kek.

Priznao je da ne razmišlja uvijek isto kao klupski čelnici, ali...

- Rijeka si neće dopustiti davanje lažnih obećanja, to je put u dugove, da za 2-3 godine potone, raspadne se jer je netko živio u iluziji, idealima. Tu se slažem s predsjednikom, iako nije uvijek među nama idila, nekad sam javno prozvao klub i pogriješio. Rekao sam da s ovim kadrom ne možemo izdržati, rekao sam što mislim. I nije loše imati različita mišljenja. A opet, Župarića sam potpuno pogrešno procijenio, kad je tek došao, mislio sam da se ne može uklopiti, i da me nisu uvjeravali, možda ne bih dobio igrača kakvog sad imam.

Razlika između dvije Rijeke, one lanjske i sadašnje, ipak je vidljiva.

- Lanjska je Rijeka imala manje opterećenja, uživali su, zabavljali se u igri. Toliko želje, inata iz minute u minutu svakog treninga, utakmice... Pa Dinamo je osvojio rekordan broj bodova i završio je drugi! Ali da, brine me i puno razmišljam zašto sada velike utakmice igramo loše: Osijek, Dinamo, AEK... Jedino smo odgovorili protiv Hajduka - zaključio je Kek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:24