Hanza Media, sn ilustracija
RIJEČ TRENERA

MATJAŽ KEK UOČI FINALA KUPA U VARAŽDINU 'Bit će to drugačija utakmica od one u Maksimiru!'; PETEV IZBJEGAO PITANJE O ĆORIĆU 'Ja sam svoje rekao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2017. 22:28

U obnovljenim prostorijama press centra stadiona Varteks, održana je konferencija za novinare i glavnih ljudi Rijeke i Dinama uoči finalne utakmice za pobjednika Kupa. Prvi su pred predstavnike tiskanih, radijskih, televizijskih medija te portala izašli Riječani koji su stigli iz Toplica Sveti Martin. Trener Matjaž Kek, uglavnom u smirenom tonu, najavio je želju svoje momčadi da sjajnu sezonu okonča još jednim trofejem.

- Protivnika jako dobro znamo i prema njemu imamo veliki respekt. Vjerujem u pravu utakmicu i u još bolji ambijent. Bit će to potpuno drugačija utakmica, a naši igrači i navijači sigurno će pružiti drugačije lice nego nedavno u Maksimiru.

Na upit zašto su umjesto u Varaždinu zaključni trening imali u Svetom Martinu, Kek je objasnio:

- Nije bilo potrebe da se zamaramo putovanjem, tamo su uvjeti bili vrlo dobri i nema nikakvog razloga da bi namjerno zaobišli Varaždin.

Što se tiče sastava Kek je najavio da su još uvijek pod upitnikom Župarić i Gorgon, ali jednako tako, Maleš i Bradarić koji osjećaju posljedice utakmice u Maksimiru.

- No, ne treba dvojiti da će svi od sebe dati maksimum i da ćemo pružiti sve da budemo vlasnici Rabuzinovog sunca.

Mario Gavranović, koji je propustio utakmicu u Maksimiru osjeća se odmoren i osvježen.

- Želja nam je da pobjednički završimo ovu izvrsnu godinu, Nadam se da će u našim nogama i glavama biti prilike za to.

Nakon toga pred novinare su izašli Modri, predvođeni trenerom Ivajlom Petevom i kapetanom Domagojem Antolićem. Petev je izrazio uvjerenje da će ono što je njegova momčad pokazala prije nekoliko dana biti moguće ponoviti.

- Moramo biti pametni od prve do zadnje minute, imati punu koncentraciju i što je najvažnije postići pogodak.

Doduše, Petev još uvijek prije posljednjeg treninga koji je održan nakon ove konferencije za novinare nije bio na čisto kakva je situacija sa zdravljem Leškovića, Sigalia i Antolića, ali je dodao:

- Sutra je novi dan, pred nama je nova utakmica, s protivnikom s kojim se jako dobro poznajemo.

Domagoj Antolić smatra da je finale Kupa za Dinamo najvažnija utakmica sezone. Vjeruje da će gledalište biti na strani Modrih i da njegovi suigrači mogu sezonu završiti s barem jednim trofejem.

Na upit iz novinarskih redova da li su dinamovci vježbali 11-erce, pri čemu je spoment vratar Livaković kao specijalist za takvu situaciju, Petev je rekao da je sve moguće i da sigurno neće prepustiti slučaju. A onda, vrlo elegantno, izbjegao pitanje o Ćoriću, rečenicom: "Ja sam svoje rekao, a pred nama je puno važnija zadaća u finalu Kupa."

Linker
24. travanj 2024 13:11