Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
PUN OPTIMIZMA

MLADA ZVIJEZDA DINAMA PORUČILA KONKURENCIJI 'Trenirao sam boks devet mjeseci, nokautirat ćemo sve do kraja prvenstva!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. veljača 2017. 23:29

Mlada Dinamova zvijezda Ante Ćorić, nakon pobjede Modrih nad Slaven Belupom, preselio je u hotel Westin, na boksačku priredbu u kojoj je mladi hrvatski boksač, 18-godišnji Luka Pupek osvojio naslov profesionalnog prvaka Mediterana u srednjoj kategoriji po verziji WBC. Međutim, Ćorić nije bio samo obični gledatelj, modri veznjak bio je sekundant u ringu novom boksačkom talentu iz Hrvatske.

- Luka je moj veliki prijatelj, pozvao me da mu budem potpora u njegovu jurišu na titulu prvaka Mediterana! Jeste li vidjeli kako je bio super, čak me iznenadio, imao je sjajne serije udaraca, 12 godina stariji Francuz to nije mogao izdržati, sudac je prekinuo dvoboj, mogli smo proslaviti - priča nam Ćorić o svom izletu kao “boksački trener”.

Digli smo se u igri

No, nije samo prijateljstvo s Lukom Pupekom razlog što se Ćorić u subotu navečer pojavio na ringu.

- Obožavam boks. Nakon nogometa to mi je drugi sport. Trenirao sam boks devet mjeseci i mislim da sam dobro svladao tehniku. Ako želite, možemo na sparing, ha-ha... Trenirao sam u klubu gdje trenira i moj brat Ivan. Ozljede ga malo zezaju, ali sad se misli ozbiljno baviti boksom, ima dosta godina, može biti dobar u veteranima, ha-ha... Već dvije godine trenira.

Ante je kao što možete zaključiti, bio jako raspoložen u nedjeljno jutro, nakon što je stigao u maksimirske odaje.

Pitali smo ga koji je savjet dao novom prvaku Mediterana?

- Dao sam mu je savjet da rano krene i što prije sredi Francuza. Uspio je, znači savjet je bio dobar.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Ante Ćorić je dakle, “maksimirski Wayne Rooney”. Legenda Manchester Uniteda također se kao klinac bavila boksom. Išlo mu je dobro, ali ipak je mnogo bolji nogometaš. Isto kao i Ante, koji je iskazivao talent u ovoj borilačkoj vještini, ali svi znamo kakav se nogometni talent krije u njegovim nogama. Naravno, nismo jučer s Ćorićem razgovarali samo o boksu. Dotaknuli smo se utakmice u kojoj je Dinamo mnogo teže od očekivanog pobijedio Slaven Belupo.

- Gledajte, najvažnije jest da smo u toj startnoj utakmici uzeli tri boda. Ta prva kola najesen ili na proljeće mogu biti nezgodna, te prve utakmice obično s sobom nose veći pritisak nego kad sve krene nekim ustaljenim ritmom. Mislim da smo igrali dobro do šesnaest metara od gola suparnika. Ali onda je zapinjalo...

Koji je razlog tome?

- Kao da svi jedan drugome stojimo preblizu. Međutim, nema nikakvog straha, sve će to biti u najboljem redu. Iako se to u subotu nije moglo vidjeti i zaključiti, digli smo se u igri u odnosu na jesen. Samo moramo kreirati više šansi i više zabijati.

Priča da bi slika s utakmice bila posve druga da je rezultat uvjerljivije pretegnuo na Dinamovu stranu.

- Kad se pobijedi s 1:0, onda sve izgleda mršavo, zar ne? No, ja sam u prvom poluvremenu imao jednu šansu, Lešković, Sigali i Hodžić u drugom, da smo zabili, da je završilo 3:0 ili 4:0, zaključili bi da je Dinamo sjajno krenuo u obranu naslova. Slaven nam osim jednom nije opasnije priprijetio, tako da je pobjeda čista i gledajući kompletnu priču utakmice uvjerljiva.

Kad smo ga pitali kako mu je igrati na toj lijevoj strani, koja ipak nije njegova omiljena, kazao je:

- Igrat ću što god treba, tu nema nikakvih problema. Ali, naravno, to je sasvim jasno da je pozicija polušpice moja prava pozicija. Samo polako, glavu gore i idemo dalje. Naravno, neću sad govoriti da sam igrao dobro, priznat ću da nisam imao svoj dan u subotu. Bitno je da smo pobijedili, a sad krećemo u nove pobjede i sustizanje Rijeke.

Veliki optimist

Mladi nogometaš Modrih je zaključio....

- Vidjet ćete da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji i bolji, kad smo već počeli s boksom, možemo i zaključiti... Nokautirati ćemo sve do kraja HNL-a, mi to možemo, veliki sam optimist.

Lijepo je bilo vidjeti raspoloženog Ćorića. Kad je takav, onda budite uvjereni da bi ovo moglo biti njegovo proljeće. Konačno, od njega se očekuje da bude jedan od glavnih kotačića u Dinamovoj veznoj liniji, igrač koji će preuzimati odgovornost i rješavati utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:38