Foto: Damir Krajac / CROPIX
PIŠE D. OLIVARI

MODRI DIGLI UZBUNU: DINAMU TREBA 'SVJEŽA KRV' POD HITNO Hrvatski prvak na zimu kreće po pojačanja: Modri na pojačanja kane potrošiti brutalnu cifru!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. listopad 2016. 00:38

Vidjeli ste Dinamo protiv Seville, to je otprilike to. Petev je u kratkom vremenu uspio napraviti pomak u disciplini igre, kompaktnosti momčadi u fazi obrane. Kad se radi o građenju igre prema naprijed, onda nema nikakvih novosti. Modri su u društvu momčadi iz Lige prvaka uglavnom bezopasni.

Teško dolaze do situacija iz kojih se mogu stvarati prilike za pogodak, deficit kvalitete u tom segmentu je itekako zapažen. Znaju to i u Maksimiru, pa neće samo sjediti i prepustiti se detektiranju ovakvog stanja. Održan je sastanak u klubu, odlučeno je da se već u zimskom prijelaznom roku krene u redizajn momčadi. U plavom klubu taj proces dovođenja pojačanja zovu “osvježenje momčadi”. Iako se ne nazire nikakva panika, u klubu je svima jasno da ih na proljeće čeka velika borba s Rijekom za naslov prvaka. Zato već na zimskim pripremama žele imati posloženu momčad s adekvatnim kvalitetnim igračima, pravim pojačanjima.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Machado.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Kad smo jučer razgovarali s bitnim ljudima iz klupske hijerarhije, ispaljena je ova rečenica: “Apsolutno se moramo pojačati!” Dakle, cijela priča je koncentrirana samo na dolaske igrača, o odlascima se ne razmišlja. Makar, naravno, ta je opcija uvijek prisutna. Po onome što smo saznali jučer, najbliži odlasku je Soudani. Čini se da alžirski reprezentativac ovoga puta ima ponudu koja će zadovoljiti i klupske apetite. S druge strane, Soudani je zaista mnogo dobrog napravio za Modre, pa bi možda bilo u redu da ga se pusti ako već ima ponudu koja ga čini sretnim.

Soudani i Machado idu?

Konačno, po novom ugovoru, plaća mu je milijun godišnje, pa bi odlazak Alžirca dobro došao i plavoj blagajni. Iako je prije neki dan Machado u intervjuu kazao da želi ostati u Dinamu, pitanje je hoće li se to dogoditi. Naime, nije da su u plavom domu nešto prezadovoljni njegovim prezentacijama, možda se dogovore o sporazumnom raskidu, tko zna. Ipak, ta priča još je na “dugom štapu”, ali valja je spomenuti jer se o tome zbori.

No dobro, više smo zabrazdili u odlaske nego u dolaske. A pisali smo već da Dinamo u zimskom prijelaznom roku misli dovesti četiri igrača. To je želja, makar bi bili zadovoljni i trojicom. Gledaju se krila i vezni igrači, što se onda slaže s pretpostavkom da bi igrači kao što su Soudani, Machado ili Jonas mogli mahnuti Maksimiru na pozdrav.

Zagreb, 021016. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 11. kola MAXtv Prve lige, 11. kolo, izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk. 
Na fotografiji: Amir Hodzic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Sigurno vas zanima koliko Dinamo misli ove zime uložiti u remont momčadi? Svota koju smo jučer čuli je - između tri i četiri milijuna eura! Nije malo, znači da bi svaki od novih igrača koštao oko milijun eura, a za tu cifru već se može ubrizgati sasvim dobra “svježa krv”. Inače, Dinamo već ima u fokusu igrače koje želi, imena se skrivaju, ali radi se, radi...

Jonas se odmaknuo od ugovora

Još jednu zanimljivost smo saznali jučer. U Dinamu još važu hoće li otkupiti ugovor Jonasa, igrača koji je došao na jednogodišnju posudbu iz Flamenga. Po onome što razaznajemo, odgovor na pitanje hoće li ostati u modrom klubu je prije “ne” nego “da”. Čak bi se moglo dogoditi da se Dinamo i Jonas rastanu prije isteka posudbe, dogovorno već ove zime.

Naime, čujemo da u Maksimiru govore pohvalno o Jonasu kad govore o njegovu karakteru, borbenom defenzivnom igraču koji uvijek daje sve od sebe, koji ide glavom tamo gdje drugi ne bi ni nogom... Sve pet, ali ipak, tehnička izvedba njegove igre, nogometno znanje, dosta je siromašno, teško može odigrati kakav dobar pas, dati neku asistenciju, odigrati nešto smisleno prema naprijed. Čisti je destruktivac, a Modri bi ipak radije nekog konstruktivca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 18:30