Marko Rog
 Foto: Damir Krajac / CROPIX
IDE, NE IDE, IDE, NE IDE...

MODRI DRAGULJ UOČI RED BULLA 'Još sam igrač Dinama i zadovoljan sam ovdje'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. kolovoz 2016. 12:57

Opet isto pitanje. Kao prije svake Dinamove utakmice u zadnjih mjesec dana. Igra li Marko Rog svoju oproštajnu utakmicu za Modre? Informacije s dosta strana, pogotovo one iz Italije, govore da će Rog već od četvrtka ili najkasnije petka biti novi igrač Napolija, da su se Modri i Napolitanci dogovorili, da Roga na jugu Italije očekuju na liječničkom pregledu.

Međutim, u Maksimiru te potvrde, tako decidirane nema iako svi neslužbeno vjeruju kako će se transfer završiti. Ali, ono što je najvažnije, Rog je u momčadi, igrat će u Salzburgu, biti opet jedan od glavnih Dinamovih igrača.


- Nema ništa novo oko mog transfera. Ja sam igrač Dinama i tu sam zadovoljan! Vidjet ćemo...
To nam je rekao Rog na to, stalno ponavljano pitanje, no jasno je da bi malo tko prije ovako važne utakmice i priznao da mu je zadnja, da odlazi i Dinama. Ono što je sigurno, da se malo našalimo, Rog će igrati Ligu prvaka. Sa zagrebačkim klubom ili s Napolijem, tek je to pitanje.
- Svima nam je cilj igrati Ligu prvaka, to je najveće klupsko natjecanje, osjetili smo lani kakav je to osjećaj i jasno da želimo opet doživjeti tu razinu.


Brza lopta

Kakav je recept za pobjedu, za pogodak, jer Dinamo mora zabiti barem jedan?
- Moramo ubrzati protok lopte i time otvoriti više prostora u napadu, to je trenerova ideja, nadam se da ćemo je ostvariti. Pokazali smo da se s njima možemo nositi.
Drugi “odlaznik” je Eduardo. Vratar je iz Zagreba otišao sa slušalicama na ušima i osmijehom, prepun samopouzdanja. Kad god ga vidimo, sjetimo se sjajnih obrana iz Salzburga otprije dvije godine, doduše, tek nakon 4:0. Valjda će se ovaj put ranije probuditi.
Josip Pivarić se, pak, vraća nakon ozljede, zauzet će svoje mjesto na lijevoj strani.
- Odradio sam sve treninge u zadnje vrijeme, osjećam se spremnim. Što očekujem? Ha, najbolje, to znači prolaz u Ligu prvaka. U prvoj smo utakmici bili najmanje ravnopravni, po meni čak i bolji, to je ono što nam daje samopouzdanje, vjeru da ćemo u Salzbrugu odigrati još jednu dobru utakmicu i pobijediti.
Lani je on riješio pretkolo, protiv Skënderbeua u Albaniji. Možda se povijest ponovi, ne bi nitko imao ništa protiv.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:14