Damir Krajac / CROPIX
DVIJE MINUTE GENIJALNOSTI

MODRI DRAGULJ 'Zvižduci s tribina probudili su u meni inat, mogu biti vođa ovog Dinama'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. srpanj 2016. 00:53

Ante Ćorić pokazao je svoju nogometnu genijalnost u utorak navečer. Taj 19-godišnjak doveo je Dinamo na prag play-offa Lige prvaka, odnosno ulaska u Europsku ligu. Za to su mu bile dovoljne samo dvije minute inspiracije.

Tako to rade pravi, istinski majstori. Znali su svi što Ante može, ali eto, ponekad to treba podebljati, pokazati kako je nogomet krasna igra kad ga igraju oni koji znaju, zbog kojih se dolazi na tribine.

U ovom industrijskom nogometu, koji smo uostalom gledali na Euru u Francuskoj, uvijek se pojave 'španeri' koju mu udahnu dušu, koji u njega unesu vic, potez, show... Bez takvih igrača, nogomet bi se robotizirao i postao dosadan. Takav igrač je upravo Ante Ćorić. Pretjerujemo u komplimentima? Ne. Dugo godina pratimo razvoj Ćorića i uvjereni smo da u plavom dresu gledate igrača koji će uskoro postati velika nogometna zvijezda. Nemojte nikad zaboraviti da je tom dečku samo 19 godina...

Konačno, osim što je sjajan nogometaš, dečko je realan, neće dignuti nos nakon dobro odigrane utakmice, ali će isto tako imati čvrst stav kad je u pitanju odnos prema njegovom nogometnom znanju i doprinosu momčadi.

Jučer smo s njim razgovarali nakon jutarnjeg treninga Modrih, bio je kao i uvijek, objektivan u ocjeni svoj igre protiv Dinama iz Tbilisija.

- Moj početak utakmice nije bio najbolji...

Onda je malo zastao, pa kazao sasvim otvoreno:

- Ma što pričam, start je bio loš, možda najgori otkako igram nogomet! Baš me nije išlo. Međutim, onda se dogodila ta asistencija, pa odmah nakon toga i pogodak. Na kraju je ispalo da nije moglo bolje.

Sjetio se onih zvižduka s tribine kad je krivo dodao jednu loptu.

- Tako je to valjda kod nas... Ah, što se može. Ali sad ću vam kazati nešto. Ti zvižduci su me posebno inspirirali. U meni su probudili neki inat, rekao sam sebi u tom trenutku "daj sad svima pokaži što znaš". Asistencija Soudaniju me posve opustila, pa je onda još uslijedio pogodak. Uh, kako sam bio sretan.

Što vam je rekao Cico Kranjčar prije i nakon utakmice?

- Uvijek mi daje savjete kako da igram, što da radim. Naš trener je bio čudesan igrač, zna kako se treba ponašati i igrati na toj poziciji koju ja igram. Meni ta pozicija super odgovara.

Često se govori o vašem možebitnom transferu iz Dinama. Nije tajna da su za vas zainteresirani mnogi veliki klubovi, poput Manchester Cityja, Liverpoola, Arsenala, Borussije...

- U Dinamu sam, dajem sve od sebe... To je odgovor na pitanje o mojem možebitnom transferu. Naravno, moram kazati kako mi je drago da me takvi klubovi traže i šalju ponude. Ali, igram u Dinamu i to je to...

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 16:56