CROPIX
BEZ GOLOVA U SPLITU

MODRI U FINALU KUPA, A TRENER DINAMA KUNE SREĆU 'Sami smo si krivi, htio sam samo da ne bude ozljeda'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2017. 21:36

Dinamo je nakon 6:0 u prvoj utakmici na Maksimiru, u uzvratnoj utakmici na Parku mladeži odigrao 0:0 protiv Splita i tako potvrdio plasman u finale Hrvatskog nogometnog kupa.

"Imali smo prednost iz prve utakmice, ali htjeli smo zabiti i ovdje. Šteta što nismo iskoristili sve prilike. Jedino što sam htio je da završimo utakmicu bez ozljeda, nažalost nije ispalo kako sam htio. Ostali smo bez Šituma kojeg nećemo imati vjerojatno za Istru. Prošli smo u finale i sretan sam. Htio sam pobijediti ovdje, ali sami smo si krivi što nismo zabili kad smo imali prilike", rekao je trener Dinama, Ivajlo Petev pa pojasnio 'šareni satav u kojem su Modri istrčali:

"Htio sam dati Leškoviću malo odmora, a Perić je imao nakon zadnje utakmice upalu mišića. Nisam htio riskirati. Schildenfeld nije u kadru već desetak dana pa je zato bila ovakva odluka. Pivarić i Knežević su po prvi put igrali stopersku poziciju i zadovoljan sam njima", rekao je Petev, a susret je komentirao i njegov kolega na suprotnoj strani, Bruno Akrapović, koji je također eksperimentirao s postavom:

"Svjesno sam ušao u rizik i odgovornost s mlađim igračima, rekao sam im da se opuste i dokažu. Dosta je igrača ispunilo što se očekivalo, nismo im dopustili da nam stvore ozbiljnije prilike. Mi smo čak uspjeli zaprijetiti u nekoliko navrata. Ne bih nikoga izdvajao iz cjeline, svi skupa su dobro odigrali. Ne bih htio nikoga uvrijediti."

Bojan Knežević i Josip Pivarić bili su stoperski par Modrih.

"Zadovoljan sam prolaskom u finale. Bilo je teško, teren je bio loš, ali trebali smo kvalitetnije odigrati. Važno je da idemo u završnicu. Nikad nisam igrao stopera, ali nismo primili gol i možda se rađa neki novi stoperski par", rekao je Bojan Knežević

"Teren je bio iznimno težak i suh, čak i grbav. Bilo je teško, ali imali smo par šansi koje smo ipak trebali iskoristiti. Prošli smo u finale, to je najbitnije, i dobro je to što smo prvu utakmicu odradili odlično. Zadnji put sam stopersku poziciju igrao možda u mlađim kategorijama, ali mislim da nisam čak ni tad. Potrudili smo se, imali motivaciju i dali smo sve od sebe", rekao je Josip Pivarić.

Split, 140317.
Stadion Park mladezi.
Uzvratna utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, RNK Split - GNK Dinamo.
 Na fotografiji: Ivan Jukic.
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX

"Sretni smo zbog mjesta u finalu Kupa. Mislim da se vidi koliko je teren bitan faktor u našoj igri, to je bio najveći problem. Nismo konkretno mogli ništa napraviti, a Split je bio dobar u obrani. Bitno je da smo u finalu. Rijeka ima prednost, ali mislim da nije bitno tko će biti drugi finalist jer su obje ekipe jako dobre momčadi", dodao je Nikola Moro.

HNTV

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 23:21