Hanza Media
PRIJAVILI IH SAVEZU

MOŽE LI DINAMO IPAK IZGUBITI DRAGULJA KOJEG JE NEDAVNO 'UKRAO' HAJDUKU? Javili se iz Splita: 'Meni u ovom trenutku svašta pada na pamet'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 07. srpanj 2017. 20:13

Split se privikava na trećeligašku stvarnost, u Parku mladeži su se pomirili sa “šup kartom” u amaterizam i spremni su za novi početak, ali nešto žulja predsjednika Slavena Žužula. To što ga žulja malo će uzburkati duhove u našem nogometu, jer je predsjednik Crvenih otkrio da izuzetno nadareni, 15-godišnji Jakov Anton Vasilj ima potpisan stipendijski ugovor sa Splitom. I potpisan je prije nego što se obitelj Vasilj odlučila iz Hajduka otići u Dinamo. Ugovor koji počinje od 1. srpnja.

- Meni u ovom trenutku svašta pada na pamet, ali ne želim prejudicirati, makar imam osjećaj da nas sada svi žele očerupati do gole kože - rekao je Žužul.

Lokica je bio u pravu

U Splitu se, konkretno, odavno znalo da će sljedeća destinacija mladog Vasilja biti Park mladeži. Bilo je samo pitanje dana kad će se to realizirati, jer su Crveni upravo s tom namjerom doveli još u zimu 2016. njegova starijeg brata Ivana Antona. I to ozlijeđenog, prvih šest mjeseci zbog problema s koljenom nije niti kandidirao za utakmice, a tijekom prošle sezone igrao je na mjestu lijevog beka na inzistiranje predsjednika Žužula. Protiv volje trenera Vjekoslava Lokice.

- Eto, Lokica se ljutio na mene i bio je u pravu, no poštovao je moju želju. Što se mlađeg brata tiče, ja sam zimus, kad sam vidio da on neće igrati u Hajduku, otišao do predsjednika Ivana Kosa i pitao može li odmah prijeći kod nas. On nije bio za to, ne ulazim u razloge, čekalo se ovih šest mjeseci.

Dinamo ima bolje veze

S obzirom na to da je Split u amaterskom statusu, možda potpisani ugovor s Vasiljem jest nevažeći.

- Ja sam se savjetovao s pravnicima, škakljiva su to tumačenja, ali mislim da klub ima pravo na stipendijske ugovore. Uostalom, taj naš uzrast u kojem je Vasilj igrat će Prvu ligu. Iznenadio sam se kad sam vidio da su otišli u Dinamo, makar ih mogu shvatiti. Roditelji su se vjerojatno uplašili i nije mi namjera od ovoga praviti slučaj s obzirom da se radi o djetetu. No, isto tako smatram da nije u redu otići bez pozdrava, a imaš ugovor s nama, potpisan prije nego s Dinamom.

Žužul kaže da su Vasiljima uputili poziv preporučenom poštom, odgovor nisu dobili. Ugovor se nalazi u Županijskom savezu, slučaj je prijavljen i Hrvatskom nogometnom savezu kao što je i Dinamo obaviješten o situaciji koja je nastala.

- Da vam pravo kažem, vjerojatno će Dinamo uspjeti u naumu da ga registrira za sebe. To je otprilike kao da se dvoje ljudi uknjižilo na isti stan, a pravo na njega dobije onaj tko ima bolje veze u katastru.

Toliko od Žužula. Nije ozlojeđen, ljut ili bijesan, ali je povrijeđen kao čovjek i pritom je oštećen Split. Hoće li izbiti slučaj, tek ćemo vidjeti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:38