Foto: Jakov Prkic / Cropix
ZAMJENA ULOGA

MOŽE LI SAID OVE JESENI POSTATI 'LJETNI' OHANDZA? Carrillo ga nije 'vidio' na početku sezone, a sada bi mogao biti njegov džoker iz rukava

HAJDUK U konkurenciji četiri napadača Almeida i Erceg su starteri, dok bi Ganac mogao biti Carrillov džoker u rukavu, a Kameranac u popriličnom problemu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. rujan 2017. 10:24

Said Ahmed Said prošle je nedjelje upisao dvije asistencije u remiju s Lokomotivom. Prvi strijelac Hajduka ove sezone, a gledamo li statistiku, Said je i najučinkovitiji igrač Bijelih u prvenstvu, jer uz pogotke bilježi i tri asistencije.

Statistički dobro zvuči, ali pitanje je može li Said ove jeseni postati “ljetni Ohandza”. Sjećate se Francka kako je dva ljeta zaredom zabijao, posebno u europskim utakmicama, da onda bi nestajao najesen. Said je ovog ljeta imao nekih bljeskova, ali unatoč dobroj statistici nije ostao upamćen kao igrač koji je rješavao utakmice. Međutim, nudi se prilika jer na Poljud stižu Inter i Cibalia. Može li Said biti Carrillov džoker iz rukava?

U konkurenciji četiri napadača, tandem je neprikosnoven. Almeida i Erceg su dvojac koji kreće od prve minute. Što ostaje Saidu i Ohandzi? Nastavi li Carrillo igrati s dva polušpica, bit će mjesta i za Saida, ali Ohandza je u problemu. Kamerunac prvo mora zaliječiti ozljedu, dokazati da je spreman zaigrati, pa će tek onda dobiti šansu. Ali, svima je jasno, Ohandza je pao u drugi plan. U duboku sjenu Almeide, Ercega, čak i Saida.

Ohandza je zaista u nezavidnoj poziciji. Ugovor mu istječe sljedećeg ljeta i ne napravi li ove jeseni nešto posebno, ne pokaže li da je drukčiji od svih ostalih napadača, Kamerunac će se brzo oprostiti od Hajduka.

Said je u puno boljoj poziciji, jer njegov je ugovor s Hajdukom do ljeta 2020. Ima Ganac vremena za dokazivanje na Poljudu, prošlogodišnjim učinkom došao je do ugovora karijere, pa je moguće da će u Hajduku provesti čak četiri sezone. Kao ni u jednom klubu do sada...

Ohandza
Damir Krajac/Hanza Media / Hanza Media

Said je istisnuo Ohandzu koji prečesto ima problema s ozljedama. Reći će cinici, isto koliko i Said s nekontroliranim temperamentom. Ali, Said je redovito na dispoziciji Carrillu koji ga nije “vidio” na početku sezone. Sedam utakmica na početku sezone propustio je Said, premda nije bio ozlijeđen. Uglavnom je sjedio na klupi, premda je znao biti i na tribinama kao u Kopenhagenu. Međutim, uporno je čekao svoju priliku. I dočekao, pogotovo kada se ozlijedio Ohandza. Ali, mora Said opravdati povjerenje. Napadač je, od njega se očekuju zgodici i podizanje osobne letvice. Prije dolaska u Hajduk šest pogodaka u sezoni bio je plafon njegova ligaškog učinka. Prošle sezone imao je sedam golova u prvenstvu, ove je odavno stigao na četiri. Mjesec dana stoji na toj brojci, iako od tada igra svaku utakmicu.

Očekuje se pečat

Nisu asistencije zanemarive, ali od Saida se očekuje “pečat” utakmicama. Kao što je Ohandza radio preko ljeta, rješavao utakmice, spašavao Bijele u europskom pohodu. Isto se očekuje od Saida u prvenstvu. Da se sjetimo utakmice koja ima njegov potpis, da svima pokaže kako se o njemu treba pričati zbog golova, a ne zbog incidenata. Kome je uzeo loptu za penal, kome je prigovorio u svlačionici... Puno se priče oko Saida ispričalo, ali najmanje povodm golova. Zato je legitimno pitanje - može li solidan epizodni glumac postati glavni?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 16:01