Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
POGLED U RETROVIZOR

NA POLJUD STIŽE JEDINI KLUB KOJEGA JE HAJDUK ŽELIO IZBACITI IZ PRVE LIGE 'Igrači Dinama školuju se u svojoj B momčadi, koja nikad nije izgubila...'

RETROVIZOR Vruća međusobna prošlost današnjih suparnika Hajduka i Lokomotive
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. rujan 2017. 17:29

Kada se pogleda samo teren, nema velikih zanimljivosti u dvobojima Hajduka i Lokomotive. Posebno na Poljudu, gdje su Bijeli uvjerljivi u ogledima s Lokosima: u 14 utakmica pobijedio je Hajduk osam puta, pet je bilo neriješenih i samo jedna pobjeda momčadi s Kajzerice.

Pobjeda koju je u svibnju 2012. potpisao Andrej Kramarić, tada 19-godišnja nada Dinama na posudbi u Lokomotivi. Uzeli su Lokosi ukupno osam bodova od 42 moguća na Poljudu, nije to neki podatak vrijedan priče.

Ali pozadina je zanimljivija; naime, Lokomotiva je jedini klub za koji se Hajduk zalagao da bude izbačen iz Prve lige! U travnju 2014. poslali su Bijeli Odjelu za licenciranje HNS-a zahtjev za izbacivanje Lokomotive iz lige i pritom naveli pet razloga, među kojima je dominiralo mišljenje Udruženja europskih klubova (ECA):

“Igrači Dinama školuju se u svojoj B momčadi, koja pod imenom Lokomotiva igra u Prvoj ligi i nikada nije izgubila od Dinama.”

Prošle su tri i pol godine, ništa se nije promijenilo. Lokomotiva je ostala u prvopj hrvatskoj nogometnoj ligi, Hajduk i dalje upire prstom u “filijalu”, kako zajedno s navijačima na Poljudu nazivaju klub s Kajzerice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:43