Miro Gabela / hajduk.hr
SJAJNE VIJESTI

NA POLJUDU SE OVOGA PUTA MISLI JAKO OZBILJNO Hajduk je krenuo u amciozan projekt i odlučio - u Splitu niče bijela La Masia!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. listopad 2016. 00:16

Hajduk dobiva sportski internat, elaborat će biti gotov u siječnju 2017. Dakle, potpisan je na Poljudu tripartitni petogodišnji sporazum o suradnji između Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport, Kineziološkog fakulteta u Splitu i Hajduka, piše Slobodna Dalmacija.

Sporazum predviđa tri međusobno povezane faze suradnje, a potpisali su ga Ivan Kos, predsjednik "bijelih", zatim prof. dr. sc. Đurđica Miletić, dekanica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu i privremena ravnateljica Hrvatskog instituta za kineziologiju i sport, te doc. dr. sc. Dražen Čular, prodekan za poslovanje i voditelj projekta "Obrazovna vertikala u kinezioloogiji, i sportu".

Predsjednik Kos je naglasio zadovoljstvo činjenicom da se okreće stranica i radi još jedan važan iskorak u sustava boljeg i kvalitetenijeg Hajduka koji je usmjeren na osiguravanje što kvalitetnijih uvjeta za školovanje, rad i razvoj mladih nogometaša.

- Dosadašanje iskustvo suradnje Hajduka sa stručnjacima s Kineziološkog fakulteta u Splitu pokazalo je da smo zajedno u stanju napraviti ključne korake kako bismo izgradili moderan i profesionalan sustav temeljen na znanosti, stručnosti, radu i odgovornosti – rekao je Kos.

Prva faza projekta, odnosno izrada Elaborata uspostave nogometne akademije - Sportskog internata Hajduka, trebala bi biti dovršena u siječnju 2017., a potom slijedi izrada pravne podloge i sustava selekcije potencijalnih polaznika, te naposljetku generalno rješavanje, kako se to kaže, "prostorne problematike za smještaj Internata".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 03:56