Damir Krajac / Hanza Media
NEMA ODLUKE, HNL DRAMA TEK POČINJE

POGLEDAJTE ŠOKANTNU ZAVRŠNICU NA RUJEVICI Rijeka je utihnula, nitko ne vjeruje što se dogodilo! Soudani zabio najljepši gol HNL-a i spasio prvenstvo!

Prvenstvo je spašeno u posljednjim minutama! U derbiju 27. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke i Dinama odigrali bez pobjednika - 1-1(0-0), pa riječki sastav i dalje ima četiri boda više od Zagrepčana.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. travanj 2017. 18:38

RIJEKA - DINAMO 1:1 (Andrijašević 68'; Soudani 86')

RIJEKA: Prskalo - Ristovski, Elez, Župarić, Vešović - Bradarić, Mišić - Bezjak, Andrijašević, Gorgon - Gavranović

DINAMO: Livaković - Matel, Lešković, Perić, Pivarić - Pavičić, Antolić - Soudani, Sammir, Šitum - Hodžić

--------------------------------------------------------------

Dinamo je fantastičnim golom El Arabija Soudanija četiri minute prije kraja uspio ostati neporažen na Rujevici, a Riječani mogu žaliti jer su u derbiju vodili s 1-0 sve do 86. minute i imali ogromnih sedam bodova više od Dinama, čime bi prvenstvo praktički bilo odlučeno.

Odlučni dvoboj za prvaka bolje je započela Rijeka i već u 3. minuti opasno puca Bezjak, ali je vratar Dinama Livaković obranio njegov šut. Livaković se iskazao i u 13. minuti kada je nogomet zaustavio opasan šut Andrijaševića, a u 32. minuti ponovno je Livaković spašavao Dinamova vrata kada se u šansi našao Bezjak. Dinamo je u prvom dijelu bio jako rezerviran, a jedini udarac u okvir gola uputio je Pivarić s više od 30 metara.

U drugom dijelu je Dinamo zaigrao bolje, ali je prva prilika došla tek u 68. minuti, što je ujedno bio i prvi gol na utakmici. Ubačaj Josipa Mišića u kazneni prostor Dinama pronašao je potpuno samog Franka Andrijaševića, koji glavom s sedam-osam metara pogađa nebranjeni dio vrata za vodstvo Rijeke.

U 82. minuti Hodžić je glavom bio zamalo neprecizan, da bi u 86. minuti Dinamo izjednačio potezom utakmice El Arabija Soudanija. Alžirac je loptu ubačenu sa strane prihvatio na prsa, a onda s desetak metara škaricama pogodio same rašlje vrata. Najljepši gol HNL-a ove godine, i vjerojatno najvažniji za Dinamo.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
17. travanj 2024 12:25