Foto: Tom Dubravec / CROPIX
TERZIEV U AKCIJI

NAKON DUGOG ČEKANJA JE STIGAO I TAJ TRENUTAK Hajdukov 'neviđeni stoper' danas konačno pred publikom na Poljudu

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 26. ožujak 2017. 13:39

Georgi Terziev trebao bi konačno nastupiti za Hajduk, prilika je danas protiv Hrvaca na velikoj sceni Poljuda, da se skrati reprezentativna pauza, da B momčad dobije na važnosti i da je publika podrži, piše Slobodna Dalmacija.

Zalet B momčadi trenera Marka Loze među drugoligaše Hajduku je ove sezone bitan cilj koliko i plasman prve momčadi na europsku scenu! I bit će Hajduk jači za Terzieva, bugarskog stopera iz najjačeg ešalona, konačno, sukladno nadanjima što ih je izrekao trener prve momčadi Joan Carrillo.

– Po planu bi trebao nastupiti za drugu momčad u nedjelju protiv Hrvaca – najavio je Carrillo.

screenshot

Teško je reći da li 45 minuta, jedno poluvrijeme, kraće ili duže, možda cijelu utakmicu, no u suštini to nije ni bitno. Važno je da se Bugar konačno pojavi. Pratio ga je rijedak peh da se ozlijedio na treningu netom što je došao.

1. Dočekan je na mini-pripremama u Postirama, po povratku iz Turske, ima tome mjesec i pol i više...

2. Odmah je plijenio svojom pojavnošću, na prvi pogled pravi momak, čvrst stoper.

3. Onda je čudnovatim propisima da se prinove objavljuju samo srijedom u HNS-u izostao s prve utakmice protiv Splita, nije mogao biti na vrijeme registriran, ali ruku na srce možda bi tek sjeo na klupu, jer je tek došao i nije se pošteno ni pripremio za nastup, a kamoli uigrao.

4. Čekali smo ga s nestrpljenjem, pa dočekali informaciju da je - ozlijeđen. Dobio je udarac u prsi, u jednom dvoboju, rebra nisu nastradala, ali se stvorio hematom i morao je pauzirati te raditi odvojeno.

5. Čekajući ga iz kola u kolo, još četiri utakmice dobio je nadimak “neviđeni stoper”. Kad će konačno na vidjelo? Kako se na bugarskom kaže pegula? Maler, peh???

Zapravo je cijelo vrijeme velik upitnik jer (se) od njega očekuje mnogo! Doveden je da bude – pojačanje! Stoper za Europsku ligu. Tako je planirano. Uz ogradu, dakako, mudar potez sportskog direktora Marija Branca, da mu se nakon proljeća mogu zahvaliti. Ako ne uspije.

Međutim, zaigrala se karta, projekcija da Terziev bude taj koji će očvrsnuti obranu i za ljetnje euro-ispite. U trenucima kad se prodao Lorenco Šimić s priprema u Turskoj, u Sampdoriju za 1,4 milijuna eura, Mario Branco je krenuo u potragu, da osnaži “Maginot-liniju”.

Real Madrid's Gareth Bale (R) fights for the ball with Ludogorets' Georgi Terziev during their Champions League Group B soccer match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid December 9, 2014. REUTERS/Susana Vera (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) - RTR4HCWC
REUTERS

Imao je točan popis želja, “zavarao” trag u svojim skautiranjima, iskrao bi se na utakmice Ludogoreca po antalijskim terenima, u Beleku, tamo je bio zadovoljan s Terzievom i dogovorio njegov dolazak u Hajduk.

Balakov ga nahvalio

Da je sve u redu, Terziev bi ove runde igrao za Bugarsku protiv Nizozemske, dobio je poziv. Međutim, morao je negativno odgovoriti na poziv izbornika Hubčeva i danas će na vršcima kopačaka upisati minute povratka na teren, na trećeligaškoj sceni.

Krasimir Balakov, Bugar i bivši trener Hajduka nam je rekao:

– Sjajan posao je uradio Hajduk što ga je doveo, Terziev je odličan momak i stoper. U Ludogorecu nije mogao napredovati jer oni kupe starije, iskusnije, skuplje stopere i bilo mu je šteta da sjedi na klupi.

Hajduk nije kontaktirao Balakova za mišljenje, ali je svojim kanalima došao do Terzieva koji se pak odmah svidio publici u Postirama:

– Georgi Terziev? Ma, ti si Jure Terzić – šalili su se Bračani... I sad, evo ga konačno, s mjesec i pol zadrške, s nadom da će se strpljenje isplatiti.

Linker
25. travanj 2024 07:07