CROPIX
U POTRAZI ZA TRENEROM

NAKON GUBITKA NASLOVA PONOVNO OTVORENO STARO PITANJE! TKO ĆE VODITI DINAMO IDUĆE SEZONE? Petev bi uzeo otpremninu i otišao u Rusiju

DINAMO Nakon gubitka naslova u Maksimirskoj 128 ‘crta’ se povratak na tron, a ponovno je otvoreno pitanje tko će momčad voditi u novoj sezoni
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. svibanj 2017. 01:21

U Dinamu je glavno pitanje ostaje li Ivajlo Petev trener za iduću sezonu ili ne? Znamo, prvo smo pisali da odlazi na kraju sezone, da će trener od ljeta biti sportski direktor Romeo Jozak, koji bi imao funkciju “menadžera engleskog tipa”. Pa smo onda pisali da je došlo do preokreta, da Petev ipak ostaje. I sve je bilo točno, nismo samo tražili senzacije, napumpavali priče. Svakodnevno pratimo klub, razgovaramo s ljudima iz kluba i onima izvan njega, ali dobro obaviještenima o zbivanjima u Maksimiru. Upravo smo zbog toga i postavili pitanje ima li Dinamo viziju.

Može se postaviti pitanje što ako Petev pobijedi Rijeku u ove dvije posljednje utakmice. I osvoji Kup. Mijenja li to štogod na stvari? Nama se čini da ne... Naime, ima glasova u klubu koji kažu:

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

“OK, sve u redu, ali što ako nakon ljetnih, toliko važnih priprema zaključimo da Petev ipak nije “taj”?

Da, to bi onda bilo katastrofalno za sljedeću sezonu, opet bi se kretalo ispočetka, mijenjati trenera u tom trenutku bilo bi klasično samoubojstvo.

Kako diše Petev? Na osnovi “govora tijela” dolazimo do zaključka kako on ne bi imao ništa protiv da se s klubom dogovori za sporazumni raskid ugovora, da, recimo, uzme otpremninu za godinu i pol, od ukupno tri na koliko je potpisao. Kad usporedite Peteva u danima kad je došao i danas, vidite veliku promjenu. Onda je bio veseo čovjek, pun pozitivne energije, a danas je nekako samozatajan, miran, kazali bismo možda - letargičan.

Hanza Media, sn ilustracija

Saznajemo da ima dosta ponuda, što nije neko čudo. Napravio je čudo s Ludogorcem, bio je izbornik Bugarske, trenirao je Dinamo...

Trenerski pedigre mu je i više nego solidan, neće biti kruha gladan, sutra može naći novi posao. Ne samo to, Petev ima ponuda iz klubova koji mogu više platiti od Dinama, neki spominju da ge žele neki ruski klubovi. Naravno, ima i ona treća opcija, koja ne uključuje niti Jozaka, niti Peteva. Ta je pronaći novog trenera koji bi bio idealan “bračni partner” s Jozakom. Koliko znamo, takvo ime baš i nije na vidiku, ali ne znači da se neće pojaviti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:24